Tommy Joe en de dochter van de pelsjager

Tommy Joe heeft tijdelijk een baan aangenomen als arts in het hoge noorden van Canada. Maar welk geheim heeft de jager, die Tommy Joe zomaar uit zijn huis wegjaagt, te verbergen?  En wat voor bedoelingen heeft de ‘man met het roofvogelgezicht?’  De zendingsarts Tommy Joe komt voor grote uitdagingen te staan!
Dan breekt er een griepepidemie uit. Maar alle medicijnen zijn op. Zal Tommy Joe de moeilijkheden kunnen overwinnen? Gelukkig hoeft hij het niet alleen te doen. Zijn trouwe vrienden Grijze Valk, Mary Lou en Kendra staan hem bij.  En Tommy Joe weet ook dat hij altijd terecht kan bij die Ene die hem nooit in de steek zal laten.

Vormgeving en illustraties
Voor de omslag van het boek is gebruik gemaakt van twee afbeeldingen van de hoofdpersonen, Tommy Joe en de dochter van de pelsjager. De voorkant nodigt uit om in de wereld van Tommy Joe te stappen. Het boek bevat geen illustraties, en is verdeeld in 22 hoofdstukken die behoorlijk wat tekst bevatten. De verdeling van de alinea’s helpt de lezer niet te ‘verdwalen’ in de grote hoeveelheid tekst. De kleine tekeningetjes tussen de alinea’s en het afwisselen van het lettertype houden het levendig.

Taalgebruik
Het verhaal bevat levendige dialogen, en de beschrijvingen nodigen uit om meer te ontdekken van het leven van de indianen.  Moeilijke woorden legt de schrijfster goed uit binnen de context. In verhouding zijn de beschrijvingen soms wat lang en veel en als lezer moet je je best doen om de aandacht vast te houden. Maar de warme en levendige schrijfstijl maken veel goed.

Christelijke karakter
De serie van Tommy Joe is uitgegeven bij Stichting Uit het Woord der Waarheid Deze Stichting richt zich specifiek op lectuur met een evangeliserend en /of christelijk karakter waarin de Bijbel centraal staat. Dat zie je terug in de inhoud van dit verhaal, de karakterbeschrijvingen, de woordkeus en het taalgebruik.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor tieners vanaf ongeveer 13 jaar. Het verhaal richt zich op christelijke tieners die van historische romans houden met het nodige avontuur erin.

Bijzonderheden
Tommy Joe en de dochter van de pelsjager is deel 4 in de serie van de spannende, historische verhalen over Tommy Joe. Dit deel is zelfstandig te lezen. Maar wil je een ‘echte volger’ zijn van Tommy Joe, dan is het aan te raden eerst deel 1 t/m 3 te lezen.

Leesbeleving en leesplezier
Een avontuurlijk, historisch verhaal met een duidelijk christelijk karakter. Omdat het gericht is op een specifieke doelgroep, zal dit boek niet door iedereen gelezen worden. Maar als je interesse gewekt is en je bent in het leven van Tommy Joe gestapt, kun je dit deel niet zomaar aan de kant leggen. Je zult het misschien zelfs in één adem uit (willen) lezen!

EW

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/tommy-joe-en-de-dochte-van-de-pelsjager:9789059076242

Boekgegevens

Titel:

Tommy Joe en de dochter van de pelsjager

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

556
556

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 21,95
€ 21,95

Deel deze recensie