Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Klem

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.90
  • Pagina's: 123
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128837

Jenthe is dolblij als Lars, een van de meest populaire jongens van school, verkering met haar wil. Maar ze baalt ervan dat tegelijk ook veel mensen negatieve dingen over hem zeggen. Dat kan niet waar zijn. Ze blijft in hem geloven.

Ook krijgt Jenthe tot twee keer toe van ‘voormalige vriendinnen’ een waarschuwing ‘Je mag wel oppassen’. Het meisje praat zachtjes, kijkt Jenthe niet aan. ‘Ik ben ook twee maanden zijn vriendin geweest.’ ‘Maar wie…? He, waarom loop je nu weg? Bij de deur kijkt het meisje nog even om ‘Ik heb je gewaarschuwd’. Dan loopt ze de winkel uit.

Jenthes vriendinnen denken ook dat de meisjes jaloers zijn. Maar Jenthe wordt er wel onrustig door en vraagt er Lars naar. Telkens heeft hij een verklaring voor beschuldigende opmerkingen.

Jenthes moeder vindt Lars een aardige jongen, maar haar vader gelooft er ook niet zo in. Waarom krijgt ze zulke dure cadeautjes. Hoe komt Lars aan zoveel geld?

Het gaat steeds meer bij Jenthe knagen. Was het Lars die de fiets van haar vriendin sloopte? Jenthe ziet dat Lars vaak even met iemand moet praten en dat er dan dreigende gebaren worden gemaakt. Wat zou er toch aan de hand zijn?

Bah! Wat is het ingewikkeld. Ze wil Lars dolgraag geloven, maar waarom kan ze het niet? Hoe hard ze ook roept dat ze hem vertrouwt, toch blijft er diep vanbinnen twijfel.

Lars wordt heel ‘ziek’ en is even uit beeld bij Jenthe, maar tegelijk hebben andere mensen hem wel gezien hebben… Dan vraagt Lars haar ook nog om een ‘simpel klusje’ te doen. Jenthe zegt dit toe, maar dezelfde dag  besluit ze ‘…doe morgen toch niet mee’.

Ze neemt een besluit, met gevolgen.

Opnieuw een herkenbaar eigentijds tienerboek van Hans Mijnders, over een meisje dat gevleid door de aandacht en attenties van een jongen andere signalen negeert.

Voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE