Kijk nou eens!

Kijk nou eens is een kijk-, puzzel- en zoekboek voor speurneuzen vanaf zes jaar. Op vijftien grote fullcolour zoekplaten is van alles te zien en te ontdekken. De thema’s die voorbij komen zijn onder andere de Romeinen, Afrika, de manege, vliegtuigen en de onderwaterwereld. De platen hebben eerder in het kindertijdschrift BimBam gestaan. Auteur en illustrator Frits van Loenen (1967) studeerde aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Nadat in 1990 zijn eerste stripboek uitkwam, tekende hij voor verschillende christelijke tijdschriften. Hij maakte voor een aantal delen uit de serie Dolfi en Wolfi een bewerking in stripvorm.

Vormgeving en illustraties
‘Kijk nou eens’ is uitgevoerd als een tijdschrift met fullcolour matte pagina’s en een dikke fullcolour glanzende kaft. Het tijdschrift is geniet en het ontwerp loopt over de volledige pagina heen. Er zijn dus geen witranden zichtbaar op de pagina’s. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes, vermoedelijk om het geheel wat speelser te laten ogen. Ik vind het zelf wat rommelig en eenvoudig vormgegeven. Voor mijn dochter van zes, die nog niet goed kan lezen, is het boek te moeilijk. Mijn zoon van acht dook er direct in, vond het heel interessant en begon gelijk met het oplossen van de raadsels, opdrachten en puzzels.

 Inhoud/taal
Kijk nou eens laat veel weetjes zien. Het is geen leesboek, maar meer een werkboek. Sommige thema’s vragen om meer info/uitleg. Ik kan me voorstellen dat het voor leerkrachten een heel handig werkboek kan zijn als aanvulling op themalessen. Ik zou het een echte aanvulling vinden als er vanuit het werkboek links gemaakt worden naar meer informatie op internet. Of misschien zelfs een speciale website als verlengde bij dit boek. Dan kunnen de thema’s veel meer uitgediept worden en dat is weer ideaal voor kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

Eindoordeel
+ Voor een werkboek waar in geschreven mag worden is dit een goede prijs (nu € 3,99)
+ Ideaal om mee te nemen op vakantie, voor op de achterbank
– Jammer dat er geen extra informatie beschikbaar is, ofwel naar een speciale website ofwel links naar filmpjes online. Tegenwoordig werken veel kinderen digitaal met een eigen chromebook o.i.d. Om mee te gaan in deze ontwikkeling heeft dit boek meer nodig dan alleen deze papieren editie.

NW

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel
Of: Bestel Online

Boekgegevens

Titel:

Kijk nou eens!

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

33
33

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

5,90
5,90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.