Jens omnibus

Beleef alle avonturen in deze vrolijke omnibus! Lees over Jens die een nachtje gaat kamperen in het bos, over een spannende vakantie op de boerderij en over een bootcamp waarbij Jens en Sven alles moeten doen wat een echte soldaat ook doet!

Jens houdt ervan om leuke, gezellige en actieve dingen te ondernemen met oom Rik. Zo gaat hij in Jens en de slaapbus samen met oom Rik naar het bos. Vlak bij een meer wordt de bus neergezet en gaat Jens samen met oom Rik kamperen in de bus. Dat is best spannend! Zeker als je ’s nachts naar de wc moet, je buiten de bus staat en de deur in het slot valt. Hoe moet dat verder?

In Jens kampeert bij de boer is Jens teleurgesteld dat hij niet, zoals zijn vrienden, lekker ver weg op vakantie gaat. Jens gaat kamperen bij een boer. Daar is hij niet blij mee. Maar als ze er eenmaal zijn, is Jens niet meer bij de boer weg te slaan. Hij moet de boer goed helpen, dan gaat het werk veel sneller. Eigenlijk wil Sven wel ruilen met Jens. Want uiteindelijk heeft Jens een erg leuke vakantie!

De bootcamp in Jens wordt soldaat is best zwaar. Het ziet er vrij makkelijk uit, maar je wordt wel snel moe. Oom Rik vindt het maar knap. Hij had alleen niet verwacht dat hij zelf ertussen genomen zou worden en ook een moeilijke oefening moet doen! Jens geniet ervan, maar oom Rik pakt hem natuurlijk wel terug…

De boeken van Jens zijn grappige boeken met een leuk verhaal. Het is goed op niveau van de doelgroep geschreven, AVI M3/E3. Het boek heeft een vrolijke omslag die past bij de sfeer van het verhaal. Ook in het boek zijn er mooie illustraties opgenomen. Deze ondersteunen het verhaal en breken de tekst. Dat is voor de kinderen uit deze doelgroep wel fijn. Het verhaal leest makkelijk en snel. De woordkeuze qua niveau is erg goed. Ook de humor in het boek is op het juiste niveau. Het lettertype is lekker groot en duidelijk. Dit is, zeker voor beginnende lezers, fijn. Een aanrader voor beginnende lezers!

RvL

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Jens omnibus

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

176

Uitgeverij:

Kokboekencentrum uitgevers

Prijs:

15,00

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.