Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Joël en Jael op museumtoer

  • Auteur: Janwillem Blijdorp
  • Illustrator(s): Daan van Oostenbrugge
  • Serie: Joël en Jael 2
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 11,95 (voor actuele prijs zie Bestel online)
  • Pagina's: 224
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087183936

Het wordt voor de tweeling Joël en Jael een zomer om nooit te vergeten. Omdat hun ouders nog geen vakantie hebben, komen oma en opa oppassen. Opa en oma bedenken dat het leuk is om met hen naar verschillende musea te gaan. Daar hebben Joël en Jael eerst geen zin in, tot ze ontdekken dat een heleboel musea niet saai, maar juist ontzettend leuk zijn. Ze steken er ook nog eens veel van op, al zullen ze nooit zo slim worden als hun klasgenootje Hylke.

Inhoud

Dit boek is het tweede deel in de serie Joël en Jael.  In dit boek hebben Joël en Jael zomervakantie en weten niet wat ze moeten doen. Gelukkig nemen hun opa en oma hen mee naar verschillende musea. Binnen het gezellige verhaal komen verschillende musea in het midden van Nederland aan de orde.  Een grappig boek met interessante weetjes voor nieuwsgierige kinderen.De musea die in het boek voorkomen zijn: het Muiderslot, het Archeon, het Spoorwegmuseum, het Anne Frankmuseum, het Rijksmuseum, het Openluchtmuseum, het Aviodrome, het Rijksmusem van Oudheden, Herinneringscentrum Kamp Westerbork en museum Kinderwereld. Helaas ontbreekt er in het boek een inhoudsopgave.  Als je een bepaald museum wilt terugzoeken moet je dus gaan bladeren.

Vormgeving

De grappige, vlotte afbeeldingen geven goed de sfeer van het verhaal weer en versterken de humor in het boek.

Taalgebruik

Het boek is humoristisch. Joël en Jael, een tweeling, zijn twee bijdehante kinderen en hebben grappige gesprekken met hun oudere zus, hun ouders en hun grootouders. De tekst wordt versterkt door de kleine afbeeldingen tussendoor, soms voorzien van een tekstballon.

Doelgroep

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar.

Extra

Door dit boek word je als lezer geïnspireerd om zelf al die leuke musea te gaan bezoeken. Na elk museum volgt er ook een informatieblok waarin je leuke, interessante weetjes leest over het behandelde museum.

Oordeel
+
Origineel

+ Grappig

+ Tips voor dagjes uit

MV

Bestel online