Misdaad rond het WTC

Als Erik in de polder rondzwerft, vindt hij een dode roofvogel. Net als hij hem heeft opgepakt, komt er een man dreigend op hem af. ‘Dus jij bent de dader, daar zal ik werk van maken! Ik heb je op de foto gezet!’.

Erik heeft geen idee wie er tegenover hem staat. Hoewel, als hij hem later tegenkomt, is hij gedraaid als een blad aan de boom. Als Erik met zijn vrienden Ad en Arend aan het barbecueën is op ‘hun’ strandje, vaart er ineens een boot recht op hen af. Ook hierin zit de vreemde, onvoorspelbare man. Wat wil hij van hen? Al snel is duidelijk dat hij iets in zijn schild voert, iets wat het daglicht niet kan verdragen. Erik gaat op onderzoek uit. Helemaal alleen. Het zou natuurlijk stoer zijn als hij dit raadsel weet uit te zoeken en op te lossen. Maar dat moet hij duur bekopen…

Het boek heeft een omslag waarop een deel van de inhoud is weergegeven. Op de voorgrond de hoofdpersonages en op de achtergrond het Wtc (de watertoren). De spanning en vragen die op de gezichten zijn te lezen, geven weer hoeveel raadsels er zijn rondom de vreemde man die Erik en zijn vrienden steeds ontmoeten. Zelfs de letters passen volkomen in de algehele sfeer van het boek en de omslag. In het boek zijn enkele soortgelijke illustraties opgenomen, maar dan in zwart-wit. Deze ondersteunen de tekst.

Het verhaal in het boek leest fijn. Dit komt mede door de leuke, vlotte schrijfstijl. Ook het duidelijke lettertype speelt daarin mee. de tekst is opgedeeld in hoofdstukken. Die hoofdstukken bevatten verschillende alinea’s. De witregels brengen rust in het verhaal. Er wordt toegewerkt naar een duidelijk plot en als lezer wil je zo snel mogelijk weten hoe het verhaal afloopt. Je leest daarom het boek het liefst in één keer uit. En dat is door de manier van schrijven en de weergave van tekst, goed te doen. Soms passen woorden minder bij de personages en komen bepaalde stukjes tekst wat onnatuurlijk over. Dit doet echter geen afbreuk aan het verhaal.

Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd 10-14 jaar. De schrijver weet de doelgroep te raken met een aansluitend onderwerp en goed gedoseerde spanning. Hoewel de hoofdpersonages jongens zijn, is dit boek ook voor meisjes in deze leeftijdscategorie erg leuk om te lezen.

RvL

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

Misdaad rond het WTC

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

107

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

9,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.