De boomhut, de buurttuin en het raadsel

In de buurttuin en in de boomhut is het altijd fijn. Maar Jonathan vindt het niet fijn dat zijn zaklamp wordt gestolen. Bovendien verdwijnen de babytomaatjes spoorloos, stoppen de kippen met eieren leggen en ligt de oude koekenpan opeens niet meer in de zandbak. Heeft de peuk die Jonathan vindt soms iets met deze raadsels te maken?

Inhoud

Jonathan woont met zijn ouders en zijn jongere broertjes in een gezellige woongemeenschap. Hij heeft daardoor altijd speelkameraadjes en speelt met de andere kinderen veel in de buurttuin. Maar dan gebeuren er rare dingen: de eieren van de kippen en de tomaatjes uit de moestuin verdwijnen, de kinderen vinden een oude koekenpan. Wat is er aan de hand?

Een spannend verhaal voor lezers van rond de acht jaar. Het verhaal wordt omlijst door leuke tekeningen in grijswaarden. Het boek is een warme beschrijving van het leven in een woongemeenschap vanuit de ogen van een kind. Het slot laat zien dat de woongemeenschap open staat voor iedereen, mooi!

Oordeel
+ Gezellig verhaal met originele invalshoek: een woongemeenschap

+ Lief verhaal met een mooie boodschap

MV

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/6-9-jaar/leesboeken/de-boomhut-de-buurttuin-en-het-raadsel:9789087183776

Boekgegevens

Titel:

De boomhut, de buurttuin en het raadsel

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

93
93

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9,95 (actuele prijs zie Bestel online)
9,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.