Toch naar het feest?

Het is bijna Kerst. Kas kijkt uit naar het feest. Hij kreeg van juf een taak: hij mag de tekst opzeggen! Maar vlak voor het feest voelt Kas zich niet fijn. Wat nu? Kan hij zijn tekst nog wel opzeggen? En kan hij wel naar het feest?

Toch naar het feest is een mooi boek voor beginnende lezers. Zij kunnen deze al goed zelf lezen. Het boek heeft AVI E3 en heeft een schrijfwijze die daarbij past. De woorden en zinnen zijn kort en er wordt geen gebruik gemaakt van hoofdletters. Ook de inhoud past bij beginnende lezers. Het verhaal sluit aan bij hun belevingswereld.

Het boek heeft een beeldende omslag. Je ziet daar de zieke kas verdrietig in bed zitten. Dit past mooi bij het verhaal. Bovendien is aan de voorkant ook te zien dat het boek over Kerstfeest gaat. Dit bij elkaar is een mooie samenvatting van de inhoud.

Het verhaal is goed opgebouwd en wekt toe naar een plot: kan kas naar het feest of niet? Als lezer wil je graag antwoord op deze vraag. Dat zorgt ervoor dat je het boek in één keer uit wilt hebben. Het verhaal leest makkelijk. De bladspiegel is mooi en straalt rust uit. De tekst is verdeeld in korte hoofdstukken van 1 pagina. Deze bestaan uit 3-5 alinea’s. Dit leest fijn. Een aanrader!

RvL

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Toch naar het feest?

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

22

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.