Jip lost het op (of misschien ook niet)

Jip, de hoofdpersoon van het boek, is een jongen van een jaar of tien. Hij is erg creatief en vindingrijk, want elke keer als hij een probleem ervaart, weet hij dit op te lossen door iets nieuws uit te vinden. Hij ontwikkelt verschillende apparaten en handige dingen waar je zelf nooit op zou komen. Wat te denken van een ‘nooit meer kwijte oplader voor je telefoon’, of een ‘bodyverwarming’. Je kunt het zo gek niet bedenken of Jip weet een oplossing voor elk probleem.

Vormgeving en illustraties
Op de omslag van deze graphic novel staat een grappige getekende illustratie van Jip die sleutelt aan een machine. Ook de binnenzijde is voorzien van leuke illustraties die goed passen bij dat wat je leest.

Taalgebruik
Het taalgebruik is passend bij de leeftijd maar door de bijzondere uitvindingen bevat het soms lastige woorden. De tekst is in een vlotte schrijfstijl geschreven waardoor het boek makkelijk leest.

Christelijke karakter
Het christelijk element ontbreekt in dit boek.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar omdat zij de humor in dit boek kunnen begrijpen.

Leesbeleving en leesplezier
In elk hoofdstuk is er een nieuwe uitvinding, er is niet sprake van een doorlopend verhaal. Voor kinderen die van graphic novels houden of kort de aandacht bij een tekst kunnen houden, is dit een grappig boek!

 

LT

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/12-jaar-en-ouder/algemene-boeken-1/jip-lost-het-op:9789085435051

Boekgegevens

Titel:

Jip lost het op (of misschien ook niet)

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 14,99
€ 14,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.