God wil je helpen

Acht verschillende verhalen van elk 12 pagina’s geven de boodschap dat God je wil helpen. Je mag overal God bij betrekken en om hulp vragen. Zo gaat Simon naar een doktersafspraak en besluit te bidden omdat hij bang is. Maxi zoekt naar een mooi cadeau om aan papa te geven voor zijn verjaardag en vraagt God om hulp. Sonja en Maaike kwetsen ongemerkt het nieuwe meisje op school en leren dat ze niet zomaar gemene dingen over anderen moeten zeggen. En hoe moet het als Jana ziek wordt vlak voor een verjaardagsfeestje, waar ze zo naar uitkeek? Sven komt vast te zitten in de kelder van het appartementencomplex. En Tom hoort voor het eerst het Kerstverhaal.

Vormgeving en illustraties
Alle pagina’s bevatten bij het verhaal passende, kleurrijke, getekende illustraties, in dezelfde stijl als de hardcover omslag.

Taalgebruik
Het boekje is vertaald uit het Duits en de auteur gebruikt eigentijdse taal.

Christelijke karakter
Dit is een uitgave van de stichting ‘Uit het Woord der Waarheid’, die zich inzet voor de verspreiding van christelijke lectuur. In elk van de acht verhalen komt duidelijk een christelijke boodschap naar voren, en wordt het Evangelie (of bijvoorbeeld een christelijk aspect als ‘zondagsschool’) regelmatig uitgelegd, waardoor het ook begrijpelijk wordt gemaakt voor kinderen zonder christelijke achtergrond. Je kunt je soms afvragen hoe een kind het interpreteert, bijvoorbeeld als de hoofdpersoon niet meer bang is voor de doktersingreep door te bidden: wat als een jonge lezer dit zelf niet zo ervaart?

Doelgroep
Het boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar. Kinderen van 7 à 8 jaar kunnen het boek zelfstandig lezen.
De korte verhalen bevatten soms spannende elementen (vastzitten in een kelder, beschuldigd worden) en gebeurtenissen waarin kinderen zich goed kunnen herkennen (doktersbezoek, gepest worden). Daarbij wordt duidelijk ingegaan op de moraal: hoe te handelen in een situatie (sorry zeggen, bidden om hulp).

Leesbeleving en leesplezier
Leuke verhalen over diverse situaties, met een boodschap. Goed om over door te praten met je kind.

RH

Boekgegevens

Titel:

God wil je helpen

Jaar van uitgave:

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie