Friska is mijn vriend

Colin groeit samen met zijn zusje op bij zijn ouders op een boerderij in Engeland. Samen met zijn vriend Bill ontdekt hij dat er een hond verwaarloosd wordt. Hij wil niets liever dan de hond bevrijden en voor hem zorgen en komt in actie om uit te vinden van wie de hond is en waarom er niet voor hem wordt gezorgd. Als hij voor de hond mag zorgen, ontstaat er een diepe vriendschap. Dit helpt hem ook om de liefde van God richting mensen te begrijpen. Als hond Friska op een dag verdwijnt is Colin radeloos en doet hij er alles aan om Friska weer te vinden.

Vormgeving en illustraties
De hardcover omslag geeft een goede indruk van de inhoud van het boek: de vriendschap tussen Colin en hond Friska. Binnen in het boek bevat elk van de acht hoofdstukken ten minste één grote zwart wit illustratie die aansluit bij het verhaal.

Taalgebruik
Het boek is een vertaling vanuit het Engels, en in het Nederlands uitgegeven in 1994. Het taalgebruik is dan ook niet populair, maar nog eigentijds en goed te begrijpen. De zinnen kunnen aan de lange kant zijn in vergelijking met tegenwoordig.

Christelijke karakter
Het boek is uitgegeven door ‘Uit het Woord der Waarheid’, een stichting die christelijke literatuur uitgeeft. In de verhaallijn wordt het christelijk geloof uitgelegd. Zo komt de Bijbeltekst uit Jesaja 43:1 “Vrees niet, want Ik heb je verlost, Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij” enkele keren ter sprake in de tekst als onderdeel van het verhaal. Ook leert Colin dat hij voor de terugkomst van hond Friska kan bidden.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar. Voor moeizame lezers kunnen de soms wat lange zinnen mogelijk nog lastig zijn. Het boek is extra leuk voor kinderen die van honden houden. Ook geeft het een christelijke boodschap door om ‘ja’ te zeggen tegen God.

Leesbeleving en leesplezier
Het boek is een leuk verhaal over een diepe vriendschap tussen jongen en hond, bevat spanning en avontuur, gecombineerd met een boodschap over verlossing van God die aansluit bij het verhaal.

RH

Boekgegevens

Titel:

Friska is mijn vriend

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

60
60

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 6,95
€ 6,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.