Hotel Toekan

Hannes woont in Bethlehem en maakt voerbakken. Op een dag komen er veel reizigers naar zijn stad. De keizer heeft bevel gegeven dat iedereen zich moet laten inschrijven in de plaats waar zijn familie vandaan komt. Dat brengt Hannes op het idee om een hotel te beginnen, net als zijn buurman. Hotel Toekan, de plek waar je naartoe kan. Zo kan hij snel rijk worden, denkt Hannes. Het blijkt alleen niet zo gemakkelijk als gedacht..

Een fictief verhaal waarin het Kerstverhaal – de geboorte van Koning Jezus –  is verwerkt, met een boodschap over gastvrijheid, omzien naar anderen en ware rijkdom.

Vormgeving en illustraties
Het boek bevat, naast de speelse en kleurrijke illustratie op de hardcover, op ongeveer elke twee pagina’s een illustratie, soms klein, soms groot, die aansluit op het verhaal.

Taalgebruik
Het boek heeft een gemakkelijke zinsopbouw en eenvoudig, eigentijds taalgebruik. Door de geringe omvang lees je het vlot uit. De grappige titel is leuk gekozen.

Christelijke karakter
Het boek vermeldt op de voorzijde ‘een bijzonder kerstverhaal’. Het vertelt een verzonnen, niet altijd realistisch verhaal, waarin uiteindelijk de geboorte van Jezus Christus wordt verteld. Ook richt het zich op normen en waarden die aansluiten bij het christelijk geloof. De Koning is geboren en dit verandert het leven van Hannes.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Doordat er bij dit boek een musical verkrijgbaar is,  is dit boek ook erg leuk als (zondags)schoolmateriaal.

Bijzonderheden
Er is een musical verkrijgbaar bij dit boek.

Leesbeleving en leesplezier
Een makkelijk weg te lezen verhaal, dat enerzijds luchtig en grappig is, maar tegelijk een serieuze boodschap vertelt over de geboorte van Jezus Christus en rijkdom die niet afhangt van geld en spullen.

RH

Boekgegevens

Titel:

Hotel Toekan

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 9,99
€ 9,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.