Het lam van Kaleb

Dit verhaal speelt zich af in de tijd waarin het volk van God in Egypte woonde, vlak voor de uittocht die in het bijbelboek Exodus beschreven wordt.
Kaleb is een Israëlische herdersjongen van een jaar of 10, die in het land Egypte woont. Samen met zijn vader is hij schaapherder. Hij wordt pas echt een goede herder als hij een klein lammetje van de dood redt. Van zijn vader mag hij het lammetje houden en een naam geven. Kaleb is gek op het beestje. Maar op een gegeven moment verandert alles. Kaleb en zijn vader worden herenigd met zijn moeder en zusjes en het gezin mag van de Farao Egypte gaan verlaten. Dit kost wel wat…

Vormgeving en illustraties
De omslag is voorzien van een kleurrijke illustratie, waarop een jongen in een bergspleet die een lammetje ziet liggen. In het boek staan geen illustraties.

Taalgebruik
De tekst bevat regelmatig moeilijke woorden, maar binnen de context van het verhaal zijn ze wel te begrijpen voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Christelijke karakter
Het boek is uitgegeven door de christelijke stichting ‘Uit het Woord der Waarheid.’

Doelgroep
Kinderen die van dieren houden, zullen zich vast herkennen in de hoofdpersoon. Kaleb is gek op zijn eigen lammetje. Het boek is voor kinderen vanaf ca. 10 jaar die wel van spanning houden. Tegelijkertijd is het boek ontroerend en leerzaam.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend verhaal waarbij je wilt weten hoe het afloopt. Als je het Bijbelverhaal over de uittocht kent, is het extra bijzonder omdat je er door dit verhaal een duidelijker beeld bij krijgt. Door dit boek te lezen, sta je midden in de geschiedenis van die tijd.

LT

Boekgegevens

Titel:

Het lam van Kaleb

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

120
120

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 8,95
€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.