Jij bent een prinses

‘Thuis bij de Koning’ heet de nieuwe serie voor kleine (kleuter-) meisjes, van Tanneke Dorgelo. In ‘Jij bent een prinses‘ is het eerste deel. Hierin krijgen de prinsesjes een uitnodiging voor een feest bij de koning. Ze doen hun best om er zo mooi mogelijk uit te zien…

De prinsesjes Rizpah, Felicia en Emmelie worden gevraagd hun vader, de koning, op zijn feest te verrassen met iets dat ze goed kunnen. Dat is geen probleem, want alle drie kunnen ze wel iets bijzonders.

Als ze in de bibliotheek op zoek zijn naar een kookboek, voor de lekkere feestkoekjes die Emmelie wil gaan maken, komen ze daar het boek ‘Perfecte Prinses’ tegen:

Kijk nou, wat een mooie jurk!, roept Felicia. ‘En die lange haren. Oooh, versierde nagels. Wauw! Wat zijn ze knap. Emmelie leest: ‘Zo ziet een perfecte prinses eruit’.

 Tja. Een prinses heeft dus lange benen, lange haren, geen sproetjes en zeker geen bril…

Omdat Rizpah, Felicia en Emmelie ook graag echte prinsessen willen zijn besluiten ze om de prinsessen uit het boek na te doen. Dat gaat natuurlijk mis…Uiteindelijk leren de prinsessen een belangrijke les van hun vader:

‘Jullie zijn prinsessen omdat jullie mijn kinderen zijn. Echte koningskinderen.’

 Een herkenbaar boekje met een wijze les voor meisjes vanaf ongeveer vier jaar, want hoeveel meisjes dromen er niet van om een prinses te zijn, het liefst een hele mooie?

Je mag zijn zoals je bent! Net zoals de prinsesjes uit het boek die er overigens ook heel gewoon uitzien, met grote bril, rood haar en piekerige krullen; een verdienste van de illustrator die meisjes heeft getekend zoals ‘jij en ik’.

Het boek in bescheiden formaat (18×18) heeft roze letters in een lief lettertype, met een stickervel als extraatje: de doelgroep zal het prachtig vinden.

In deze zelfde serie verscheen: ‘Prinses Emmelie en het ontsnapte paard’.

 GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

 

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Jij bent een prinses

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

8.95
8.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.