IJskoud gevaar

Sammy en zijn vrienden gaan op zoek naar de ontvoerder van Sarahs moeder. Want dat zij niet zomaar uit zichzelf weg is gegaan, blijkt wel uit sporen die zij vinden na haar verdwijning. Het wordt een spannende tocht, waarin de vrienden veel tegenzit. Zou het lukken nog op tijd te komen om de ontvoerde te redden? Of komen ze te laat?

Vormgeving en illustraties
Ook dit is weer een herkenbaar deel uit de Canada-serie. Er staan om het omslag heldere foto’s met felle kleuren die de aandacht trekken. In het boek zijn kleine zwart-wit schetsjes opgenomen bij de paginanummering en boven de hoofdstukken.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is vrij tijdloos, alleen woorden als akku hebben inmiddels een ander schrijfwijze. Ook dit deel sluit qua taalgebruik goed aan bij tieners vanaf 11 jaar. De zinnen hebben een fijne lengte en lezen daardoor makkelijk. Het lettertype is duidelijk en de bladspiegel is overzichtelijk, al kunnen de schetsjes en het vermelden van de titel van het boek op iedere pagina wat druk overkomen.

Christelijke karakter
Het boek heeft een christelijke boodschap: er is er Eén die je kan en wil helpen, je moet Hem daarom vragen. Dit wordt in het boek naar voren gebracht, maar het is er niet te dik bovenop gelegd.

Doelgroep
Dit boek is geschreven voor tieners vanaf ongeveer 11 jaar. Daar is de tekst en inhoud ook naar. Zij zullen genieten van dit spannende verhaal. Soms zal de lezer even moeten nadenken hoe alles ook alweer zat qua overtuigingen en meningen van personen. Sommige informatie vraagt erom twee keer gelezen te worden, omdat het wat ingewikkeld kan zijn, bijvoorbeeld de ontdekkingen die gedaan worden en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn. Verder is het verhaal vlot geschreven, wordt de spanning goed gedoseerd en zitten er goed leesbare dialogen in. Dit maakt dat het boek fijn leest.

Bijzonderheden
Deel 4 van de Canada-serie. Andere delen zijn: Avontuur op Coats Island, De schat van de G.I. en Aanslag op Niagara!
Voor in het boek is een plattegrond opgenomen van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Dit helpt tijdens het lezen om de tekst beter te begrijpen en te plaatsen.

Leesbeleving en leesplezier
Dit spannende boek zal jonge tieners aanspreken en zij zullen het graag willen lezen!

RvL

Boekgegevens

Titel:

IJskoud gevaar

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

124

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.