Drie speurneuzen

Waffi en David zijn grote vrienden. Maar de verandering in Davids leven, zet hun vriendschap onder druk: David wil alleen nog maar goede dingen doen en de waarheid spreken, maar Waffi denkt meer plezier te beleven als je daar niets om geeft. Nog lastiger wordt het als de jongens samen op onderzoek uitgaan en op geheimzinnige dingen stuiten. Gaan ze het vertellen? Of zwijgen ze en zoeken ze samen uit wat het geheim van de vreemde mannen is?

Vormgeving en illustraties
Op de hardcover omslag staat een aquarelachtige tekening van de drie speurneuzen. Er is een situatie uit het verhaal op weergeven, zodat het passend is bij de inhoud. Het boek heeft hiermee een herkenbare voorkant voor uitgaven van deze auteur. In het boek zijn geen illustraties opgenomen. Dit had het wellicht aantrekkelijker gemaakt voor kinderen en had de wat grote lappen tekst iets kunnen onderbreken. Het zou de lezer adempauze geven, alsook het meer gebruik maken van witregels om een nieuwe alinea aan te duiden.

Taalgebruik
Het taalgebruik is netjes en de inhoud is niet te moeilijk voor de beoogde doelgroep: lezers van ca. 9-12 jaar. Het verhaal wordt leuk afwisselend verteld door de realistische kinderdialogen. De gebeurtenissen en de gedachten en daden van David en Waffi zullen ongetwijfeld herkenning oproepen bij jongens in deze leeftijdscategorie.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter voert in dit boek de boventoon. Dit is ook het doel van de uitgeverij:lectuur waarin de kostbaarheid van de Persoon van Christus en Zijn werk op het kruis van Golgotha op de voorgrond staan.’  Voor lezers die het boek niet per se met deze intentie lezen, kan het er wat te dik bovenop liggen. Het boek heeft overduidelijk de boodschap dat je Jezus moet aannemen en volgen om Christen te zijn.

Doelgroep
Een leuk en avontuurlijk verhaal over jongens die strijden met hun wil en geweten. Het boek biedt daardoor veel ruimte om door te praten over je eigen wil en Gods wil. Met name bedoeld voor jongens vanaf ca. 9 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een avontuurlijk christelijk jongensboek!

RvL

 

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/drie-speurneuzen:9789059075443

Boekgegevens

Titel:

Drie speurneuzen

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

136
136

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.