God geeft je moed

In dit boek zijn acht verschillende verhalen opgenomen waarin God steeds moed geeft om Zijn wil te kunnen doen. Wat dat is, is in elk verhaal iets anders. Zou jij er iets van durven zeggen als je een meisje ziet stelen? En durf je te zwijgen als je uitgedaagd wordt iets gevaarlijks te doen?

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een omslag die kinderen aanspreekt door het heldere kleurgebruik. In het boek zijn veel soortgelijke illustraties opgenomen. Dit helpt jonge lezers om de tekst beter te begrijpen, doordat de illustraties daar goed bij aansluiten. De gezichten van de personen op de illustraties zien er wat onbeholpen uit. De vele afbeeldingen geven het boek een speels karakter en zijn een mooie afwisseling voor de, soms wat te lange, lappen tekst.

Taalgebruik
De gebruikte taal is begrijpelijk bij voorlezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar. Om zelf te lezen is de tekst met woorden als konijnenhuis, liefdevol, toegelaten, worstenbroodje geschikt vanaf de tweede helft van groep 4. Het lettertype is duidelijk en de letters hebben een fijne grootte.

Christelijke karakter
In dit boek draait het om het overdragen van het christelijk geloof. Het is een mooie ingang om het op deze manier voor jonge kinderen te brengen. Er komen vraagstukken uit het dagelijks leven aan de orde, waardoor het overbrengen van de boodschap te doen wat Jezus zou doen goed slaagt.

Doelgroep
Mede door het taalgebruik en de lengte van de zinnen is het boek geschikt vanaf 8 jaar om zelf te lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk boek met een mooi verwerkte boodschap!

RvL

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/god-geeft-je-moed:9789059075818

Boekgegevens

Titel:

God geeft je moed

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie