Het geheim van oude Jim

Oude Jim blijft in Weston! Daar is Josh dolblij mee. Nu hij daar zijn nieuwe thuis heeft gevonden, is het extra leuk dat zijn oude vriend er ook blijft wonen. Maar waarom doet Oude Jim zo geheimzinnig? Wie is die man die bij hem langskomt over wie Jim niets aan Josh vertellen wil? Ondertussen doen allerlei geruchten over Oude Jim de ronde in het stadje. Het houdt Josh erg bezig, al kan hij ook genieten van de gezellige activiteiten die in Weston voor de kinderen worden georganiseerd. Maar wat is nu Oude Jims geheim?

Vormgeving en illustraties
Op de hardcover omslag staat Josh, de hoofdpersoon, op een sfeervolle manier afgebeeld. Deze gekleurde illustratie is wat minder gedetailleerd dan de soortgelijke, schetsachtige zwart-witte tekeningen in het boek. Deze zijn een leuke toevoeging aan het geheel; het onderbreekt de tekst en geeft het geheel wat meer lucht. Dit doen ook de witregels tussen de korte alinea’s. De lezer krijgt hierdoor adempauze. De bladspiegel is vrij wit, maar de mooie verdeling van tekst en de toevoeging van kleine tekeningen in de hoek van elke pagina, geven het geheel iets speels. Tekst en illustraties sluiten goed op elkaar aan. De inhoudsopgave is duidelijk, maar zou nog overzichtelijker worden als de hoofdstuktitels genummerd zouden zijn.

Taalgebruik
De tekst heeft mooie onderbrekingen door de aansprekende dialogen. Deze zijn kort en krachtig en maken het lezen leuker. Het taalgebruik daarbij is passend bij het verhaal, maar ook bij de doelgroep zal dit goed aansluiten.

Christelijke karakter
Het boek heeft een christelijk uitgangspunt. Dit wordt de lezer al snel duidelijk. Het geloof van Josh en later ook van Oude Jim is op een natuurlijke manier in het verhaal verweven. Het speelt een grote rol, maar wordt niet opgelegd.

Doelgroep
Dit boek is, afgaand op het taalgebruik en de inhoud van het verhaal, geschreven voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Het geheim van Oude Jim doet het boek in één adem uitlezen; een origineel en meeslepend verhaal!

RvL

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/geheim-van-oude-jim:9789059074644

Boekgegevens

Titel:

Het geheim van oude Jim

Jaar van uitgave:

2005
2005

Aantal pagina’s:

170
170

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 12,95
€ 12,95

Deel deze recensie