De drie… en de Scooterbende

Tim, Niels en Louise vormen samen detectivegroep De Drie. Ze raken in contact met een bende die het dorp onveilig maakt. Er wordt van alles vernield. Eerst zijn De Drie er nog niet zo mee bezig, maar als Louise achterna wordt gezeten en lastig wordt gevallen, wordt dit anders: ze komen er middenin. Gaan z de bende oprollen of gaat het op het laatste moment toch nog mis?

Vormgeving en illustraties
De voorkant van deze hardcover heeft veel wit, en is daarmee een herkenbaar deel uit de serie. De Drie staan erop getekend en de belangrijkste scooter van de scooterbende is ook te zien. In het boek zijn soortgelijke paginagrote tekeningen in zwart-wit te vinden. Ze passen goed bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is soms een beetje ouderwets. Het woordgebruik is eenvoudig en leest makkelijk. De zinnen zijn niet te lang en de bladspiegel oogt rustig.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter wordt mooi en natuurlijk door het hele verhaal verweven.

Doelgroep
Op de achterflap wordt aangegeven dat het boek geschikt is voor de leeftijd van 10 jaar en ouder. De inhoud van het boek past daar goed bij. Het is jammer dat er veel beschrijvende stukken in het boek staan. Nu blijft er weinig over voor de verbeelding van de lezer. Alles wordt als het ware helemaal uitgekauwd, soms tot vervelens toe. Een boek met een dergelijk onderwerp had beter uit de verf kunnen komen. Het boek biedt wel kans om met kinderen en jongeren door te praten over het effect van vandalisme en de rol die je daarin als christen hebt.

Leesbeleving en leesplezier
Het verhaal is leuk, maar wat betuttelend. Het laat geen blijvende indruk achter.

RvL

Boekgegevens

Titel:

De drie… en de Scooterbende

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

125

Uitgeverij:

De Ramshoorn

Prijs:

€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.