Gods Woord onder de Roma

Maria is een Roemeens meisje dat bij de Roma opgroeit. Er is veel armoede in haar dorp. Toch wil Maria meer dan wat haar ouders hebben. Daarover hoort ze als er zendelingen in het dorp komen. Zij nemen Nederlandse mensen mee, die allerlei voorzieningen voor de Roma realiseren, zoals het bouwen van huizen en het aanleggen van wegen. Het meeste wordt Maria geraakt door wat zij hoort op de bijeenkomsten waar het Evangelie wordt verkondigd.
Vormgeving en illustraties
Op de hardcover omslag staat een collageachtige illustratie, die goed aansluit bij de inhoud van het boek. Er is vooral gebruikgemaakt van donkere kleuren, afgezien van Maria’s rode T-shirt. In het boek zijn veel sprekende foto’s in zwart-wit opgenomen. Eveneens in zwart-wit staat er een getekende illustratie in het boek. De foto’s helpen de lezer zich een beeld te vormen van de leefomgeving en leefstijl van mensen in Romadorpen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is netjes. Soms mist er een stukje vaart in het verhaal, terwijl het op andere plekken erg snel gaat. Mogelijk is dit doordat er een volledige levensloop in het boek is verwerkt. De auteur heeft de spanning in het boek goed gedoseerd. Er staan hier en daar wat slordige foutjes in de tekst.

Christelijke karakter
Het boek heeft een christelijk uitgangspunt. De titel zegt het eigenlijk al: het boek draait om Gods Woord. Dit is echter wel heel natuurlijk in het verhaal verweven.

Doelgroep
Het zendingsverhaal sluit aan bij een doelgroep vanaf ca. 10 jaar, maar is soms wel wat heftig voor deze leeftijd. Zo kunnen de sterfgevallen in Maria’s nabije familie veel gevoelens oproepen die voor deze leeftijd te veel kunnen zijn. Sommige dialogen zijn erg lang en beschrijvend.

Leesbeleving en leesplezier
Het is een mooi boek dat je een waardevolle inkijk geeft in het leven van de Roma en de Woordverkondiging in Romadorpen.

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

Gods Woord onder de Roma

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

164

Uitgeverij:

De Ramshoorn

Prijs:

€ 16,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.