De club van alle kleuren

Tims eerste ervaring met zijn nieuwe woonplaats is niet erg positief: hij wordt uitgescholden. Gelukkig krijgt hij snel daarna ook vrienden in het nieuwe dorp. Er wordt een club opgericht, de club van alle kleuren. Daarmee worden leuke dingen gedaan en krijgt Tim het toch erg naar zijn zin in Groenewaard. Tijdens een kampweek leert hij Marco kennen. Hij is een Vietnamese vluchteling met een nukkig karakter. Hij wordt ook bij de club gevraagd, maar toch lijkt steeds iets aan hem te blijven knagen.

Vormgeving en illustraties
Het hardcover boek heeft een waterverfillustratie op de voorkant. Daarbij zijn felle kleuren gebruikt, zodat de hoofdpersonen eruit springen. De kleding ziet er wat ouderwets uit. In het boek zijn af en toe zwart-wit schetsen opgenomen. Deze passen goed bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik en sommige gebeurtenissen of contexten zijn wat ouderwets. Het lettertype is klein, maar wel duidelijk. De tekst is opgedeeld in hoofdstukken. Deze worden onderscheiden door alinea’s.

Christelijke karakter
Dit boek heeft een duidelijk christelijk karakter. Dat is ook de bedoeling van de uitgeverij. Het is er goed in verweven en ligt er niet te dik bovenop. Er worden soms Bijbelse elementen in de tekst aangehaald.

Doelgroep
Dit boek richt zich op een doelgroep van met name jongens, vanaf ca. 11 jaar. Er zitten spannende elementen in het boek, wat jongeren zal boeien. Beschrijvende tekst wordt goed afgewisseld met dialogen, dat maakt het lezen makkelijker.

Leesbeleving en leesplezier
Een leerzaam boek dat jongens leuk zouden kunnen vinden om te lezen!

RvL

Boekgegevens

Titel:

De club van alle kleuren

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

62
62

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 7,95
€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.