Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Huize Fluitekruid & raadsels rond de schaatsbaan

  • Auteur: Ingrid Medema
  • Illustrator(s): Esther Leeuwrik
  • Serie: Huize Fluitekruid
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 12.95 (voor actuele prijs klik bestel online)
  • Pagina\'s: 210
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087182885

Meggie, 11 jaar,  woont met haar familie in Huize Fluitekruid, aan de rand van het dorp. Het is kerstvakantie en ze heeft een superleuk plan: een schaatsfeest houden. Maar dan gebeuren er dingen waar zij en haar vrienden veel vragen bij hebben: Raadsels rond de schaatsbaan. Opnieuw een leuk ‘raadselboek’, het tweede deel  na ‘Huize Fluitekruid en het geheim van de vreemde tekens’.

Auteur Ingrid Medema is goed bezig. Na de vrolijke grappige meisjesserie over Rosa (Rosa’s cupcakes, – diary, – shop, – holiday, – teaparty)  is ze nu gestart met een serie over Huize Fluitekruid.

Hoofdpersoon is Meggie, die vanuit de stad naar een groot huis, Huize Fluitekruid, aan de rand van het dorp is verhuisd. Een huis met geheimen en raadsels, die Meggie en haar nieuwe vrienden: Bram, Flora, Renske, Nova, Sietske en Thijs graag proberen op te lossen.

In dit deel is het bijna kerstvakantie en Meggie heeft een leuk plan bedacht. Ze wil een schaatswedstrijd houden. Dat kan vanuit de sloot bij hun huis tot een klein meertje in het bos. Natuurlijk vertelt ze haar plan aan haar moeder, die direct meedenkt en aan haar vrienden. Maar dan wordt er een geheimzinnig briefje op een boom gehangen en verdwijnt een van de foto’s. Hoe kan dat? Wie zou dat doen?

En wie woont er eigenlijk in het witte huis aan het einde van de sloot? Juf Flora, die in het tuinhuisje van huize Fluitekruid woont, is nog steeds bezig de familiegeschiedenis van de stam ‘Sylvestris’ uit te zoeken. Wie is Eduard de Gelder, waarom wil hij het schilderij van huize Fluitekruid kopen? Er zijn weer veel raadsels op te lossen in dit leuke boek.

Een vriendelijk geschreven verhaal, grappig, levendig, voor nieuwsgierige ondernemende kinderen. De lezers worden bij het verhaal betrokken met leuke vragen aan het eind van het hoofdstuk. En hoe het nu allemaal afloopt en of het goed gaat met de schaatswedstrijd moet je natuurlijk zelf gauw gaan lezen.

Vormgeving:

Het boek heeft een prettige lay-out, ruime bladspiegel, fijn lettertje en leuk geillustreerd. Esther Leeuwrik illustreerde ook deze serie (naast serie Rosa van deze auteur), met vriendelijke, dromerige, speelse illustraties. Dit deel heeft een zachtblauw omslag, de vrienden van Meggie worden voorgesteld via speels getekende ‘pasfoto’s. Verspreid over de volgende bladzijden en op het voor- en achterflap zijn veel kleinere tekeningetjes opgenomen wat het boek een fijne sfeer geeft.

Een leuke serie voor de schoolbieb en om zelf te sparen.

+ spannend, vrolijk, levendig verhaal.

+ taalgebruik, grappig, humor.

+ vormgeving, fris, vriendelijk.

J/m 9+

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of Bestel online