Een beetje groen

Sophie is verhuisd en mist haar vriendinnen uit de stad. Ze ontdekt dat ze een leuke buurvrouw heeft, Lily, die dol is op alles wat groeit en bloeit en haar daar graag bij betrekt. Sophie leert plantjes stekken en nog veel meer over wat je met groen kunt doen. Je krijgt ook heel veel ideetjes om lekker zelf aan de slag te gaan.

Inhoud:

Sophie leert haar nieuwe buurvrouw Lily kennen, die het leuk vindt om haar te leren tuinieren. Ze leert Sophie stekken, hoe je een avocadopit laat ontkiemen, hoe je een moestuin start, wat je met tuinkers kunt doen, geeft ideetjes voor moederdag en vogelhapjes klaarmaken in de winter.

Uitvoering:

Het boek ziet er heel aantrekkelijk uit, een vierkant, ‘gezellig vormgegeven’ boek, met vrolijke vriendelijke speelse illustraties van Leonie Verbrugge. De vormgeving van de tekst is minder fijn: vrij grote tekstblokken met lange alinea’s. Gelukkig is de tekst omgeven door de speelse tekeningen.

De ‘recepten’ voor de plantideetjes zijn overzichtelijk vormgegeven in een andere kleur en lettertype.

Het lijkt alsof dit boek een correctie-ronde heeft gemist: al op de eerste bladzijde, (6) ‘buurvouw’, op de volgende bladzijde (8) ‘ik het geen idee’, en op blz. 14 ‘zegt ik’. Jammer, slordig.

Taalgebruik:

Het verhaal is op een vriendelijke, vertellende manier in spreektaal geschreven ‘ Mama zegt dat ik goed ben in troep maken en dat binnen de kortste keren de boel vast wel vol ligt. Dat klopt, haha. Maar ik hou nou eenmaal van rommelig. Veel gezelliger. Waarom bijvoorbeeld je bed opmaken als je er toch weer in gaat liggen?’

Het idee van dit boek is heel erg leuk, vooral voor meisjes 9+, met groene vingers, die van tuinieren, plantjes houden en hier leuke ideeën in kunnen opdoen.

‘Een beetje groen’ is het debuut van juf Rachel Eisen-Goudkuil uit Harderwijk.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

Een beetje groen

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

29
29

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

12,95
12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.