Hondenpoep tussen je noppen

 

Inhoud
Matteo zit op voetbal, maar hij heeft het niet makkelijk. Zijn moeder zeurt over onbelangrijke dingen zoals hondenpoep tussen zijn noppen, zijn zusjes proberen hem zover te krijgen dat hij invalt tijdens een balletuitvoering. Gelukkig komen zijn vrienden hem te hulp: ze organiseren een voetbalkamp op de dag van de balletuitvoering. Er is alleen één probleempje. Matteo heeft last van heimwee…

Hondenpoep tussen je noppen is het tweede deel van de voetbalserie VVVoetbalfanaten.

Vormgeving en illustraties
Iris Boter heeft heldere kleuren gebruikt voor haar illustraties. Er zit veel humor in de illustratie op de voorkant en het nodigt zeker uit tot lezen! De titel is origineel gekozen en maakt nieuwsgierig. Het verhaal is verdeeld in duidelijke hoofdstukken en er is gekozen voor een duidelijk lettertype. Elk hoofdstuk eindigt met een leuke, gemakkelijk leesbare voetbaltip. Dat maakt het verhaal levendig en origineel.

Taalgebruik
Corien Oranje sluit goed aan bij de belevingswereld van de (voetballende) jongens en meisjes. Ze gebruikt veel humor. De dialogen zijn helder en krachtig. Ze houdt de vaart in het verhaal. Als lezer leef je met de hoofdpersoon Matteo. Je waant je als lezer soms zelf op het voetbalveld en voelt de emoties. Corien Oranje heeft duidelijk kennis van zaken (voetbal) Er staan veel leuke weetjes in.

Doelgroep
AVI E5. De kinderen van groep 5/6 kunnen dit verhaal goed zelf lezen! De hoofdpersonen gaan al een beetje richting de tienertijd. Er wordt gesproken over ‘deo’ bijvoorbeeld. Voor sommige kinderen uit groep 5/6 staat dit nog wat ver weg misschien.  Maar de meeste kinderen zullen zich vast en zeker herkennen in de verschillende situaties! Ook als je niet van voetbal houdt!

Oordeel
‘Hondenpoep tussen je noppen’ is een origineel  en grappig verhaal met een duidelijke opbouw. De lezer voelt mee met Matteo en zijn vrienden. Je kunt niet zomaar stoppen met het verhaal omdat je zo graag wilt weten hoe het afloopt! Corien Oranje weet haar lezers weer heel goed uit te dagen! Dit boek is een aanrader!

EW

 

 

Boekgegevens

Titel:

Hondenpoep tussen je noppen

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

101
101

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11,99 (actuele prijs zie Bestel nu)
11,99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.