Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Hond in het huis van Wolf

  • Auteur: Sylvia Vanden Heede
  • Illustrator(s): Marije Tolman
  • Serie: Hond en Wolf
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 7.50
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN: 9789401444262

‘Ik ben het bos beu’ brult Wolf. Ik ben de berg beu en het huis op de berg ook. Ik wil er eens uit! Ik ga weg! Ik ga op reis!‘ – Hond moet van Wolf in zijn huis oppassen. Een heerlijk nieuw leesplezier-avontuur over ‘bang zijn’ van Hond en Wolf voor groep 3 en 4, AVI E3.

Wolf wil naar zee, want hij is het bos beu en daarom moet Hond op zijn huis passen. Hond wil niet, maar moet wel. Nu moet Pup op het huis van de baas passen. Pup is bang alleen in huis, maar Hond is ook bang om alleen te zijn in het huis van Wolf. Dan hoort Hond iets, midden in de nacht…

Sylvia Vanden Heede weet hoe ze een spannend verhaal voor eerste lezertjes kan schrijven. En hoewel het in eenvoudige taal is, ontbreken taalgrapjes, humor en alliteraties niet.

Lieve Hond moet steeds maar weer de nukken van boze Wolf verdragen. Gelukkig heeft Hond Pup thuis, waar hij veel van houdt. Maar Pup moet alleen thuisblijven als Hond weg is. Hoe moet dat toch?

Wolf loopt het pad af. Hond kijkt hem na door het raam. Dat duurt niet lang. Het bos slokt Wolf op. Hond ziet hem niet meer. Maar hij hoort Wolf nog wel! Wolf zingt luid: ‘Ik ga naar zee, mijn neef mag niet mee!’ Hond slikt eens. Zijn keel doet pijn. ‘Ik wil niet eens mee’, zegt hij zacht. ‘Ik wil het liefst weer naar huis!’ En er rolt een traan uit zijn oog. Wat erg! Hond mist zijn mand nu al. Hij mist de baas en hij mist Pup. En hij mist ook zijn beer. Was Beer hier maar. Dan leek het huis van Wolf niet zo eng (blz. 24)

Een erg leuk en spannend boek, waarin Wolf weer veel boze dingen zegt, maar Hond en Pup hem toch te slim af zijn. Het bang zijn in het donker van Hond, Pup èn Wolf – in de nacht en met alle geluiden om je heen – zal heel herkenbaar zijn voor jonge kinderen. Ze zullen geboeid luisteren en lezen hoe Hond en Pup hier mee omgaan. ‘Blijf nog wat, smeekt Wolf. Hij grijpt Hond bij zijn staart (…) Nee, Wolf. Ik ga! zegt Hond luid. Hij rukt zijn staart los. ‘

Heerlijke boek voor eerste lezertjes, AVI E3, eind groep 3, groep 4.

AP

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of