Het Nero-bevel

De tweeling Sander en Rhodé van Dijk gaan samen met hun vriend Michiel – samen vormen ze de Campers – en hun ouders met de camper op kampeervakantie naar Nijmegen. Daar maken ze kennis met de campingbeheerder en zijn assistent Claudio. Als er in de stad in korte tijd in enkele leegstaande gebouwen brand uitbreekt, worden de kinderen al snel nieuwsgierig. Dat moet wel het werk zijn van een pyromaan. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken dat bij alle branden steeds dezelfde tekst ‘Nero II’ wordt gevonden. Als ook hun campinggebouw in vlammen opgaat, komt het wel erg dichtbij. De Campers ontdekken een patroon in de branden en denken te weten wie de dader is en waar de volgende brand zal zijn. Maar zijn ze op tijd?

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is voorzien van een collage-achtige gekleurde omslagillustratie. Het verhaal zelf bevat enkele paginagrote, vrij grijze zwart-wit tekeningen die goed bij de tekst aansluiten.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven, met toegankelijk taalgebruik en een goede verhaallijn. Vrij volle bladspiegel.

Christelijke karakter
De hoofdpersonen komen uit een christelijk gezin. Er wordt gebeden voor de maaltijd en gedankt voor bescherming.

Doelgroep
Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Bijzonderheden
Zelfstandig te lezen achtste – en laatste – deel in de serie Campers. De uitgave bevat voorin een kaartje, een overzicht van personages en achterin enkele pagina’s extra informatie.

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk boek voor kinderen die van spanning en avontuur houden.

EvdG

Boekgegevens

Titel:

Het Nero-bevel

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.