Storm

Buiten stormt het. De herfst is gekomen. Maar niet alleen buiten is er storm, maar ook in groep 5. Een storm door briefjes die zomaar in iemands etui zitten. Wie zou dat doen? Er staan scheldwoorden op, niet hele erge, maar toch is uitschelden door een briefje niet fijn. Frank en Rinke gaan op onderzoek uit. Wie schrijft er losse letters? En wat zien ze allemaal gebeuren als ze met een verrekijker het klaslokaal bespioneren? Gelukkig kennen ze agent Arjen. Kan hij hen helpen het raadsel op te lossen?

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover. De voorkant spreekt aan door de stormachtige illustratie. Daarop is de storm van de herfst te zien, maar ook de storm met briefjes is afgebeeld. Het is een mooie weergave van de inhoud. In het boek zijn soortgelijke illustraties in zwart-wit opgenomen. Deze geven de tekst beeldend weer en zijn een leuke toevoeging.

 Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven, op AVI niveau M5. De personages zijn realistisch, doordat ze niet alleen maar goed doen, maar ook menselijke foutjes maken. Er is goed gelet op het niveau van de woorden die in de tekst gebruikt zijn. De tekst bevat korte zinnen en is onderverdeeld in hoofdstukken en alinea’s. Dit maakt de bladspiegel overzichtelijk.

 Christelijke karakter
Het boek draait om omgang met elkaar. Ook al ben je anders dan anderen, ook dan moet je gerespecteerd worden. Buiten deze waarde, komt het christelijke karakter niet naar voren.

 Doelgroep
Vanaf 7 jaar.

 Bijzonderheden
Na IJskoud en Gloeiend  is dit het derde deel in de serie Frank en Rinke.

 Leesbeleving en leesplezier
Het boek is leuk om te lezen. Je wordt helemaal meegenomen in het vraagstuk van wie de briefjes heeft geschreven en het waarom erachter. Mooi dat de uitkomst van deze vragen zo leerzaam is!

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

Storm

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

88

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.