De vlucht van Vasyl en Irina

Zou er oorlog in Oekraïne komen? Vasyl heeft het op school gehoord, maar mama reageert helemaal niet verschrikt of verbaasd. Ook papa weet er al van. Al snel is het geen vraag meer of er oorlog komt. Vasyl en Irina worden ’s nachts wakker geschrikt door vallende bommen. In de winkel moeten ze overdag overhaast naar de schuilkelder door een loeiend luchtalarm. Papa moet gaan vechten en door het gevaar van de oorlog moeten Vasyl, Irina en moeder vluchten. Oorlog is naar, want het verandert je hele leven. Zou de vlucht slagen?

Vormgeving en illustraties
De voorkant van deze hardcover straalt een zekere spanning uit. Door de donkere kleurstelling en de titel die eruit springt, proef je al iets van de sfeer van het boek. Het is een aantrekkelijke omslag. In het boek zelf zijn geen illustraties opgenomen, maar deze worden door de beeldende tekst ook zeker niet gemist. De tekst is verdeeld in hoofdstukken van gemiddeld 5 pagina’s. Daarin zitten overzichtelijke alinea’s.

Taalgebruik
De gebruikte taal past goed bij de doelgroep van het boek. Ernstige passages worden zo beschreven dat het voor de doelgroep niet te heftig is, maar wel een zeker lading meegeeft. Dit is erg knap gedaan. 

Christelijke karakter
In dit boek is het christelijk geloof erg mooi in het verhaal verweven. Het verhaal leent zich er goed voor en de auteur heeft het er mooi in verwerkt. Het is niet opgelegd, maar komt erg natuurlijk over.

 Doelgroep
9 jaar en ouder.

 Leesbeleving en leesplezier
Je leest het boek in één adem uit, doordat je graag wilt weten of de vlucht veilig mag eindigen. Een aansprekend boek over een zeer actueel thema!

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

De vlucht van Vasyl en Irina

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.