Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het meeslepende verhaal van een bijzondere vriendschap (Maaike & Domenico, dl. 1)

  • Auteur: Susanne Wittpennig
  • Illustrator(s): Susanne Wittpennig
  • Serie: Maaike & Domenico
  • Jaar van uitgave: 2005
  • Prijs: 22.99
  • Pagina's: 256
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026613029

Een meeslepend verhaal van een bijzondere vriendschap…

Het eerste deel van de serie over Maaike en Domenico. Boeken die je in één adem uitleest. Maaike en Domenico zijn tegenpolen. Zéker wat hun achtergrond betreft. Toch groeit er een bijzondere vriendschap.

Toegegeven: voor ik veertien jaar was, gebeurde er niet veel in mijn leven. Bijna alles ging zoals het moest gaan. Ik had een beschermd bestaan, werd goed opgevoed en was niet bepaald dol op school. Zo zat ik in elkaar en ik droomde er destijds van dat er eens iets zou veranderen. Alleen wist ik niet wat.

De schrijfster Susanne Wittpennig weet met deze openingszin de lezer meteen te binden. Na zo’n zin WIL je absoluut weten wat er gaat gebeuren met de hoofdpersoon.

En het blijft niet bij deze eerste zin; elke volgende zin grijpt je naar je keel, elke volgende zin zorgt ervoor dat je door blijft lezen en lezen en lezen! De tekst van de ondertitel is niets te veel; het is een meeslepend verhaal.

Maaike wordt heel beschermd opgevoed. Alhoewel haar moeder zich nog wel in kan leven in Maaike, lukt haar vader dit niet. Hij is erg streng in zijn opvoedings- en omgangsregels. Op school heeft Maaike het niet naar haar zin, de sfeer in haar klas is ook niet goed te noemen; sommige van haar klasgenoten hebben zich ontpopt als ware pesters die andere klasgenoten terroriseren. Ook Maaike moet uitkijken dat ze niet tot de gepesten behoord.

En dan komt er een nieuwe klasgenoot, Domenico. Hij is anders dan alle andere jongens die Maaike kent. In eerste instantie is Maaike bang voor Domenico en haar vader keurt Domenico al helemaal af; vindt eigenlijk dat Domenico niet op haar school hoort. Domenico voegt zich al snel bij de populaire groep van de klas, maar tot ieders verbazing keurt Domenico het pesten af en komt op voor de gepesten. Maaike ontdekt dat achter het populaire/stoere masker van Domenico een jongen schuilt die zich heel onzeker voelt en die de nodige problemen met zich mee draagt.

De schrijfster slaagt er in om de ontwikkelingen van Maaike en Domenico niet in sneltreinvaart er doorheen te jagen, nee, ze doet het zoals het moet; op een natuurlijke manier ontdekt Maaike hoe beschermd zij opgevoed wordt en wat de nadelen daarvan zijn, dat ze voor Domenico eigenlijk meer voelt dan haar vader het lief is. Ook de lezer ontdekt langzamerhand de geheimen van Domenico en droomt met Maaike mee. Wittpennig heeft zich ingeleefd in haar karakters en daardoor ontstaat een boeiende karakterontwikkeling van de hoofdpersonen.

Dit is niet zomaar een jongerenboek, dit is een jongerenboek dat je gelezen moet hebben! Een boek dat, als je er eenmaal aan begint te lezen, je het niet meer weg kunt leggen; je moet het uitlezen, je moet gewoon weten hoe het afloopt met Maaike en Domenico en wie doorleest krijgt te maken met een verrassend einde!

Dus… lezen dit boek!

ML

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE

of editie met nieuw omslag BESTEL ONLINE