Boekdetails

Kinderen & geloven

Het koningskind geboren

  • Auteur: Laura Zwoferink
  • Illustrator(s): Peter Nuyten
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 8.90
  • Pagina's: 30
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033126352

Laura Zwoferink vertelt in dit vierkante kerstboek het verhaal van de komst van Johannes en Jezus met de bedoeling kinderen te leren wat er in die tijd is gebeurd.

Het boek is verzorgd uitgegeven en heeft een educatief karakter. Op de ene bladzijde is een paginavolle tekst opgenomen met het verhaal, goed voorleesbaar, voor kinderen verteld. Onderaan elke bladzijde is een vraag gesteld, waarin bij de kinderen teruggehaald kan worden wat er van het verhaal onthouden is. Op de andere bladzijde zie je de illustratie die aanvult bij de tekst in voornamelijk blauw/bruine/beige tinten, wat een enigszins zakelijke uitstraling heeft.

Zwoferink begint het verhaal bij Zacharias op weg naar de tempel. De auteur legt soms een eigen nadruk op het verhaal, bijvoorbeeld in de tekst ‘Ongelovig‘ luistert Zacharias naar de engel.

Wat opvalt tussen veel andere kerstverhalen, is dat deze auteur niet schrijft dat Maria op een ezeltje zat. Dat was waarschijnlijk ook niet zo, omdat Jozef en Maria erg arm waren. ‘Sommigen rijden op een ezel. Ook op de weg naar Bethlehem is het druk. Jozef en Maria lopen tussen de mensen’. Wel laat de illustrator plotseling Maria op de ezel zien, op meerdere bladzijden.

Het verhaal over de herberg waar geen plaats is, wordt vergeestelijkt. Aan de kinderen wordt in het verhaal én onderaan de bladzijde de vraag gesteld of er wel plaats is voor Jezus in ons hart. Ditzelfde gebeurt met de vieze stal. Zo vies als de stal is, zo vuil is ons hart van zonden.’Maar de Heere Jezus wil ons hart schoonwassen. Hij is de Zaligmaker’.

Het verhaal wordt afgesloten met de komst en het vertrek van de wijze mannen, waarbij de auteur afsluit met ‘Blij reizen de wijzen naar huis. Het is echt kerstfeest voor hen, omdat de Heere Jezus ook hun Zaligmaker is’.

Kerstverhaal dat qua sfeer vooral herkenning zal vinden bij het voorlezen aan kinderen (t/m 8/9 jr) met een reformatorische achtergrond.

AP

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE