Het grote boek van Tim en Taco

Het grote boek van Tim en Taco, een verzamelbundel (dikke paperback) van Lieke van Duin, met alle verhalen over Tim en Taco. Dat betekent uren leesplezier. Een must voor de bieb op school. Voor jongens en meisjes vanaf groep 5.

Verzamelbundel met de avonturen van de vrienden Tim en Taco in de stad, bevat de volgende boeken: De kinderen van de binnentuin, Het nieuwe skateboard, Knikkerkampioen en Minke springt!

Lieke van Duin heeft de verhalen die in deze bundel zijn opgenomen herzien en geactualiseerd. Bijvoorbeeld: Koninginnedag is nu ‘Koningsdag’.

Dit is zo’n heerlijk leesboek voor jongens en meisjes – die echt hebben bestaan! –  met dagelijkse belevenissen van herkenbare jongens en meisjes. Over samen spelen, ruzietjes, vrienden zijn, buurkinderen zijn, onzeker zijn en dat overwinnen, sport en spel. Oftewel alle gewone dingen die in het leven van een jongen/meisje in de stad kunnen gebeuren. In de stad, dat dan weer wel. De kinderen wonen in de stad, maar hebben wel een grote binnentuin, omdat hun ouders een grote binnentuin van hun diverse tuintjes maakten. Zo hadden hun kinderen een enorme speelruimte met veel plekken om samen te spelen.

‘Mam, krijg ik ook een skateboard’, vraagt Tim als hij uit school komt. ‘Vraag maar voor je verjaardag’, zegt zijn moeder. ‘Die dingen zijn vast heel duur’. ‘Dat duurt te lang. Alle kinderen hebben er al een’. ‘Het geld groeit me niet op mijn rug, Tim. Dat weet je’. Tim stampt naar zijn kamer. Met een klap slaat hij de deur achter zich dicht. Het is gemeen, denkt hij. Oneerlijk en gemeen. Gemeen dat ik niet meer mag voetballen! En oneerlijk dat ik geen skateboard krijg en alle andere kinderen wel!

Het is echt een verdienste van Lieke van Duin dat de verhalen zo heerlijk ‘gewoon en herkenbaar’ zijn. Eerlijk gezegd vind ik dat wel een verademing tussen zoveel ‘bedachte personages’, maar dat zal vast ook een kwestie van smaak zijn.

In elk geval: aanrader, must voor de schoolbieb!

AP

Thirza (10 jaar): Superleuke boeken, ik had al veel gelezen van Tim en Taco en de kinderen van de binnentuin, maar het is heel leuk om ze in één boek te hebben! Ik heb ‘m meegenomen naar de camping en helemaal uitgelezen in de vakantie!

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het grote boek van Tim en Taco

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

384
384

Uitgeverij:

Mozaiek Junior
Mozaiek Junior

Prijs:

15,00
15,00

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.