Het gif van de slang

In dit deel krijgen Amy, Eto en Hu opnieuw (zie dl. 2 – De erfenis van Abiola) te maken met de misdadigers Monemi en Mogotsi, de twee mannen die als ‘huurmisdadigers’ aan het werk worden gezet. Er is een onbekend iemand heel erg jaloers op het succes van het natuurpark waar Amy’s vader werkt.

Hoofdpersonen in deze serie zijn Amy, die vanuit London naar Botswana in Afrika is verhuisd. Haar vader heeft er een baan als dierenarts in een wildpark. Een avontuurlijke baan!  Amy is bevriend met Eto, ze krijgen samen les van Amy’s moeder.

Inhoud:

Amy, Eto en Hu worden uitgenodigd om gefilmd te worden bij de beroemde Victoria-watervallen, voor een spectaculaire intro bij een film over hun natuurreservaat. Dat willen ze natuurlijk heel graag en hun moeders gaan mee.

Maar tegelijk zijn er andere plannen van iemand die het succes van het natuurpark wil dwarsbomen. Wie is het? En wat is de reden?

Dat ontdek je als je dit spannende, avontuurlijke boek leest. De delen sluiten naadloos bij elkaar aan, zodat het handig is dat je bij dit derde deel  ook het eerste en tweede deel gelezen hebt. Dan begrijp je de context beter.

De auteur laat goed zien dat er door het koloniale beleid van de Engelsen veel mis is gegaan en veel oud zeer is. Goed dat hier aandacht voor is. En dat er nu door het werk van Amy’s vader ook nieuwe kansen zijn voor de natuur en het land, in respect voor de oorspronkelijke bewoners. Als je deze serie leest, zou je zelf ook best eens in zo’n natuurreservaat willen rondkijken bij de BigFive.

De titel van het verhaal is goed gekozen. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je de dubbele bodem hiervan begrijpt. In een cursief lettertje lees je wat de plannen zijn van de mensen die het park willen dwarsbomen…

Taalgebruik:

Een vlot soepel verteld verhaal.

Uitvoering:

Gebonden boek, met bijpassend ‘spannend’ omslag, waaraan al een beetje kunt zien waarmee de rangers in het gebied te maken krijgen. Goedgekozen. Het omslag zal kinderen aanspreken.

Doelgroep/oordeel:

Een spannend avontuurlijk boek op een bijzondere locatie. Derde deel van een nieuwe serie. Dat smaakt naar meer. Jongens/meisjes van 9/10+ zullen genieten van dit spannende boek. En nieuwsgierig zijn  naar de andere delen over Amy en Eto, ‘De erfenis van Abiola’, (dl. 2) en ‘De prooi van de jager’ (dl1)

Deze serie kun je eigenlijk niet los van elkaar lezen. Je mist dan informatie uit eerdere delen. Maar bij elkaar is het een mooie, spannende serie op een bijzondere locatie, met kinderen uit verschillende culturen.

Aanrader voor bovenbouw basisschool, groep 6-8 en brugklas VO. Ik denk dat veel kinderjury-jongens & meisjes dit een mooi, spannend boek zullen vinden.

AP

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

Het gif van de slang

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

174
174

Uitgeverij:

Uitgeverij Mes
Uitgeverij Mes

Prijs:

9,95 (actuele prijs zie Bestel online)
9,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.