De prooi van de jager

Amy (Londen) van 12 jr. verhuist naar Botswana in Afrika. Haar vader krijgt er een baan als dierenarts in een wildpark. Een avontuurlijke baan! 

Inhoud:

Amy, enig kind, verhuist vanuit Londen met haar ouders naar een wildpark in Botswana, een hele overgang voor haar. Gelukkig heeft haar vader een collega, Gamba, met drie kinderen. Gamba’s oudste zoon Eto wordt vriend en ‘klasgenoot’ van Amy. In het gebied huist nog een traditionele kraal met bewoners die volgens oude gebruiken leven. Amy en Eto ontdekken met hun vaders dat er veel te ontdekken en beleven is in het park. Amy’s moeder die schrijver is, ontdekt dat ze door haar nieuwe omgeving veel schrijfinspiratie krijgt.

Deze bovenstaande omschrijving is wat neutraal omdat we de clou van dit spannende, avontuurlijke verhaal niet willen verklappen. Ik denk dat veel kinderjury-jongens & meisjes dit een mooi, spannend boek zullen vinden.

De locatie van dit verhaal, het eerste deel van een nieuwe serie ‘De jonge rangers’, is mooi gekozen en avontuurlijk. De auteur laat goed zien dat er door het koloniale beleid van de Engelsen veel mis is gegaan en veel oud zeer is. Goed dat hier aandacht voor is. En dat er nu door het werk van Amy’s vader ook nieuwe kansen zijn voor de natuur en het land, in respect voor de oorspronkelijke bewoners. Dit gegeven wordt natuurlijk verwerkt in het verhaal.

De titel van het verhaal is goed gekozen. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer je de dubbele bodem hiervan begrijpt.

Taalgebruik:

Een vlot soepel verteld verhaal met humor. Soms laat de auteur kinderen wat ouderwets taalgebruik spreken, zoals Eto ‘Er valt hier maar bitter weinig te beleven’.  (blz. 19)

In een cursief lettertje wordt het verhaal van Yazid en zijn grootvader uit de oorspronkelijke nederzetting verteld. Door dit verhaal ontdek je dat er meer gebeurt in het gebied van de rangers…

Klein spellingsfoutje: sierraden in plaats van ‘sieraden’ (blz. 114).

Uitvoering:

Gebonden boek, met bijpassend ‘spannend’ omslag, waaraan al een beetje kunt zien waarmee de rangers in het gebied te maken krijgen. Goedgekozen. Het omslag zal kinderen aanspreken.

Doelgroep/oordeel:

Een spannend avontuurlijk boek op een bijzondere locatie. Eerste deel van een nieuwe serie. Dat smaakt naar meer. Jongens/meisjes van 9/10+ zullen genieten van dit spannende boek. En daarna uitzien naar de volgende delen over Amy en Eto, ‘De erfenis van Abiola’ en ‘Het gif van de slang’.

Deze serie kun je eigenlijk niet los van elkaar lezen. Je mist dan informatie uit eerdere delen. Maar bij elkaar is het een mooie, spannende serie op een bijzondere locatie, met kinderen uit verschillende culturen.

Aanrader voor bovenbouw basisschool, groep 6-8 en brugklas VO.

Eline (12 jr., brugklas) Dit vind ik een heel mooi, spannend boek. Wanneer komt deel twee?AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/prooi-van-de-jager:9789059523203

Boekgegevens

Titel:

De prooi van de jager

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

155
155

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

8.95
8.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.