Het geheim van het prullenpakhuis

Klasgenootje Emily wil lid worden van het detectivebureau van Iris en Koos. Koos vindt dat geen goed idee. Totdat Emily vertelt over een vreemde man bij haar in de buurt. Iris en Koos gaan met Emily op onderzoek uit. Het huis blijkt volgepakt met rommel. Terwijl ze rondsluipen, horen ze gekreun. De eigenaar van het huis is gevallen en moet naar het ziekenhuis. Als de kinderen de volgende dag teruggaan naar het huis, is er een onverwachte bezoeker. Het detectivebureau heeft weer genoeg te doen…

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een full-colour omslag, met een illustratie die een scène uit het boek weergeeft. De titel staat op een ‘briefje’. Het is duidelijk te zien dat het om deel 20 van een serie gaat. Binnen in het boek staan grappige tekeningen in zwart-wit, gemaakt door Wendelien v/d Erve.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven. Er zit veel dialoog in. Het leesniveau is AVI-E5. Talige kinderen zullen genieten van de woordgrapjes.

Christelijke karakter
Het verhaal is niet expliciet christelijk, maar heeft zeker Bijbelse normen en waarden in zich.  Zo is bijvoorbeeld de boodschap dat geld niet gelukkig maakt en dat eerlijkheid het langst duurt, op een heel natuurlijk manier in het verhaal verwerkt.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen (8-11 jaar) die houden van een boek dat spannend is, zonder dat het eng wordt. In een middenbouwgroep kan het voorgelezen worden.

Bijzonderheden
Deel 20 van de serie Detectivebureau Iris en Ko. Deel 21 is in de maak, gezien het gedichtje op de laatste bladzijde.

Leesbeleving en leesplezier
Ook dit boek van Iris & Ko is weer een genot om te lezen. Als je zelfs in deel 20 van een serie nog weet te verrassen, ben je een top-auteur!

WMK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/9-12-jaar/algemene-boeken/het-geheim-van-het-prullenpakhuis:9789085434856

Boekgegevens

Titel:

Het geheim van het prullenpakhuis

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

€ 11,99
€ 11,99

Deel deze recensie