Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Kom tot Mij

Gezinsbijbel met vragen en opdrachten

  • Auteur: Monica Nieuwenhuijse
  • Illustrator(s): Roel Ottow
  • Jaar van uitgave: 2022
  • Prijs: € 34,99
  • Pagina's: 400
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Jongbloed
  • ISBN: 9789065395221
  • Bestel nu

In deze gezinsbijbel staan in totaal 170 verhalen uit zowel het Oude als Nieuwe Testament. Er staan verhalen in die bij veel kinderen bekend zullen zijn, zoals over Abraham, Jozef en Simson. Maar ook moeilijkere Bijbelgedeelten zijn opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn de verhalen over Psalm 57, Ezechiël en over de brieven van Paulus. De verhalen zijn geschreven op chronologische volgorde. Bij elk verhaal staan het bijbehorende Bijbelgedeelte en drie vragen. Ook is bij elk verhaal een verwerkingsopdracht te vinden, in de vorm van een rebus, puzzel of een kleurplaat. Deze verwerkingen staan ook op de website van de uitgever of via de QR-code in het boek.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven in een handzaam vierkant formaat en bevat 352 pagina’s. Elk verhaal heeft een kleurrijke illustratie van Roel Ottow, passend bij de inhoud. Ook de verwerkingsopdracht is in kleur. De letters van de inleiding van het verhaal, de vragen en de verwerkingsopdracht zijn in een ander lettertype en een andere kleur weergegeven. Het verhaal is in meerdere alinea’s verdeeld, waardoor het prettig te lezen is.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds, en er wordt gebruik gemaakt van gevarieerde, rijke taal. De vertelling ligt dicht bij de Bijbel en er worden bekende termen uit de Bijbel gebruikt.

Christelijke karakter
Bij het schrijven van de teksten is gebruik gemaakt van de Statenvertaling. Op de illustraties wordt de Heere Jezus niet afgebeeld. De toepassing is soms expliciet (… zou Hij dan niet voor jou zorgen als je op Hem vertrouwt?), soms impliciet (De jongen leeft! … Wat een wonder! Wat is God groot!).

Doelgroep
Op het omslag staat dat dit een gezinsbijbel is. Omdat er zowel bekende als minder bekende verhalen opgenomen zijn, in combinatie met de vragen en verwerkingsopdrachten, is deze kinderbijbel inderdaad goed te gebruiken voor gezinnen met kinderen van de basisschool.

Bijzonderheden
De meeste Bijbelverhalen verschenen eerder in kinderblad BimBam en zijn herschreven, ook zijn er nieuwe verhalen speciaal voor deze nieuwe uitgave toegevoegd.

Leesbeleving en leesplezier
Deze gezinsbijbel is een absolute aanrader!

WK