De vlucht van Hamid

Als zijn stiefvader zijn blinde zusje Kinza van ruim twee jaar wil gaan verkopen, besluit de elfjarige Hamid haar te redden. Samen met zijn moeder bedenkt hij een plan om Kinza naar een Engelse verpleegster en zendelinge in een grote stad te brengen. Het wordt een lange en zware tocht maar uiteindelijk bereiken ze het huis waar de verpleegster Rosemarie woont. Kinza wordt door haar in huis genomen maar Hamid kiest ervoor om zich bij een groep bedelkinderen aan te sluiten. Iedere avond verzorgt Rosemarie voor de groep kinderen een maaltijd en vertelt ze hen over Jezus. Als familie van Rosemarie haar komt bezoeken, maakt Kinza kennis met de 10-jarige Jenny, een meisje dat gewend is om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Toch raakt Jenny gehecht aan Kinza, maar dan wordt die ontvoerd door haar stiefvader. Lukt het om Kinza weer te vinden?

Vormgeving en illustraties
Deze hardcover uitgave is uitgevoerd in een blauwe kleur met daarop een wat onaantrekkelijke kleurentekening van een scene uit het verhaal. In het boek staan geen illustraties. Het verhaal is ingedeeld in 22 hoofdstukken. De tekst is afgedrukt in een duidelijk lettertype op vrij glanzend papier. De pagina’s zijn wel erg vol.

Taalgebruik
Het verhaal is toegankelijk geschreven in een rijke taal met veel beschrijving en weinig dialoog.

Christelijke karakter
Het geloof is een rode draad in dit zendingsverhaal. Rosemarie vertelt de kinderen over Jezus en waarom Hij naar de aarde kwam. Aan het eind van het verhaal heeft Hamid Jezus aangenomen in zijn hart en wil hij van Hem getuigen.

Doelgroep
Door de volle bladspiegel en het taalgebruik is dit boek het meest geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 tot 13 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Een avontuurlijk verhaal, dat zich voornamelijk in Marokko afspeelt, waarbij het geloof een belangrijke rol speelt.

EvdG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/de-vlucht-van-hamid-1:9789059075283

Boekgegevens

Titel:

De vlucht van Hamid

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

205
205

Uitgeverij:

uit
uit

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.