Helden van de Tjalkstraat

Het tiende en laatste deel van de serie Jens en Jolien, de tweeling van de Tjalkstraat, die altijd in is voor een grapje of een staaltje kattenkwaad. En dat begint al direct met een kliederontbijt op de vroege morgen en een idee voor Joliens spreekbeurt ‘over verjaardagen in andere landen’. Ze besluiten de buurt wakker te maken, het zijn allemaal luilakken. Helaas is de straat niet zo blij met hun actie.  Daarna proberen ze allerlei dingen te doen om het goed te maken. Lukt dat? Of blijft de straat boos op hen? ‘De losers van het dorp komen blijkbaar wat goedmaken’. Komt het goed in de Tjalkstraat?

Vormgeving en illustraties
Vrolijk uitziend hardcoverboek, met een grappige omslagillustratie in geeltinten. Het boek is afgedrukt in een wat grotere letter en heeft korte hoofdstukken. De hoofdstuktitels zijn in een ‘vette letter’ weergegeven.

Taalgebruik
Vlot verteld verhaal, AVI-E5, met veel grapjes. Aan het eind van sommige hoofdstukken staat een weetje over verjaardag in andere landen. De auteur heeft grappige ‘Jens & Jolien’- omschrijvingen: Ben jij een beetje hotsieknotsie? Snapje, appelsapje? ‘Een tweeling is goed tegen verveling’.

Christelijke karakter
Het christelijk karakter zit ‘m vooral in het feit dat Jens en Jolien beseffen dat ze iets doms hebben gedaan en het goed willen maken met hun straat. En je leest dat ze thuis bidden en op school een psalm zingen en danken.

Doelgroep
Een grappige, vrolijke, laagdrempelige serie voor jongens en meisjes, 8+, door de grotere letter leest het boek gemakkelijk.

Bijzonderheden
Voor- en achterin het boek staat een overzicht van de negen andere titels uit de serie. Bij de start van het verhaal is een plattegrond van de inwoners van de Tjalkstraat getekend. In het laatste hoofdstuk komen de schrijfster en haar man bij Jens en Jolien om te vertellen dat dit echt het laatste deel is. Ze mogen voortaan zelf hun avonturen opschrijven.

Leesbeleving en leesplezier
Opnieuw een grappig en makkelijk lezend avontuur van de tweeling Jens en Jolien!

AP

Boekgegevens

Titel:

Helden van de Tjalkstraat

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 11,95
€ 11,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.