Strijd in Palestina

Asjer, Sam en Leah komen na een gevaarlijke tocht eindelijk aan in Palestina. Ze zijn thuis! Maar daar gaat alles niet zoals ze hadden verwacht. Ook daar komt oorlog en ben je je leven niet zeker. Alle drie krijgen zij een taak in het vechten tegen de vijand. De strijd is meedogenloos, iedere Jood schiet zomaar een Arabier neer en andersom. Ook de jongens raken in deze strijd verzeild. Zouden ze het overleven?

Vormgeving en illustraties
Het hardcover omslag doet denken aan de oorspronkelijke uitgave Naar Erets Jisraeel. De jongens uit het verhaal en de vlag van Palestina zijn er herkenbaar op weergegeven. Er is een combinatie gemaakt tussen een wat eigentijdsere uitvoering van de vlag en de weergave van de personen van de vorige editie. De kleuren zijn wat meer gedekt. In het boek zijn geen illustraties opgenomen.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de context van het verhaal. Het is goed te volgen en leest fijn. Het lettertype is duidelijk, de hoofdstukverdeling en alinea’s geven overzicht.

Christelijke karakter
Het christelijke element is in dit boek aanwezig. Sam en Leah hebben in de oorlog bij christelijke mensen gezeten. Zij weten wel wat van het christelijke geloof af. Zelf zijn zij Joods, evenals veel andere inwoners van Palestina. Regelmatig worden passages uit de Bijbel aangehaald.

Doelgroep
Het verhaal is bedoeld voor een doelgroep vanaf ca. 11 jaar. Zij zullen het een interessant en spannend boek vinden. Het verhaal is vlot geschreven en leest makkelijk.

Bijzonderheden
Dit boek is een heruitgave van Naar Erets Jisraeel en verschijnt naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de staat Israël in 2023.

Leesbeleving en leesplezier
Een spannend jeugdboek over het ontstaan van de staat Israël, dat een blijvende indruk achterlaat!

RvL

Boekgegevens

Titel:

Strijd in Palestina

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

160
160

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 12,95
€ 12,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.