Goed gepoetst, Bas!

‘Goed gepoetst, Bas!’ is een nieuw boek in de Bas-serie over gezondheid. In dit deel gaat Bas naar de tandarts. Maar voordat hij naar de tandarts moet, zegt mama dat Bas zijn tanden goed moet poetsen, dan zijn ze weer schoon en fris.

Bas gaat al heel veel jaren met peuters en kleuters mee. De Bas-boeken gaan over thema’s die kinderen meemaken in het dagelijks leven. Dit boekje is geschreven voor kinderen van 2-4 jaar.

Het vierkante boek ziet er aantrekkelijk uit. De omslag is rustig en duidelijk. Bas staat op de voorkant samen met zijn konijn. Bas poetst zijn tanden en konijn heeft tandpasta in zijn mond, de achtergrond is in een kleur. Door de titel en de tekening zie je meteen waar het boekje over gaat.

De tekeningen zijn lief en vriendelijk. Ze hebben mooie kleuren en duidelijke illustraties. Ze staan heel dicht bij een kind omdat in hun beleving alles vrolijk en kleurrijk is. De tekeningen zijn echt gemaakt voor een peuters.

Het verhaal is in rijmvorm geschreven. De tekst is duidelijk en de zinnen sluiten goed op elkaar aan. Er staan geen moeilijke woorden in.

‘Supersnel rent Bas naar boven. Mam, ik ben mijn borstel kwijt. Schiet een beetje op, zegt mama. Anders zijn we niet op tijd’.

Timo van 4 vond dit een een leuk plaatje. Samen met zijn zusje van 2 ging hij zoeken naar de tandenborstel van Bas. Ligt hij op de wastafel of in de la. De hond van Bas zoekt ook mee, maar wat heeft hij nou voor een vieze borstel in zijn bek?

Een leuk en vrolijk boekje over poetsen en naar de tandarts gaan. Als je kind het niet leuk vindt om tanden te poetsen of tandenpoetsen/de tandarts een beetje eng vindt, is dit een geschikt boek om voor te lezen en om samen over te praten.

Mijn peuters van 2 en 4 vonden dit een heel erg leuk boek. Ze namen het overal in huis met zich mee, zodat ik het boek zelfs niet meer kon vinden.

EB

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Goed gepoetst, Bas!

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Bas Educatie
Bas Educatie

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie