Bas kleedt zich aan

In mijn trui is het heel donker. Hoeps, mijn hoofd duikt in het hol. Ik graaf een gang met mijn twee handen, hier komt Bas de supermol!

Een nieuw peuterprentenboek in de serie Bas educatie. Een op rijm geschreven prentenboek met prachtige, kleurrijke tekeningen van Marjolein Hund die peuters en jonge kleuters zullen aanspreken.

 

Bas is in het bad geweest en is weer schoon van top tot teen. Mam vraagt: Bas, zal ik jou helpen? Nee, zegt Bas, ik doe ’t alleen.

Een herkenbaar ochtendritueel voor peuters en hun ouders: na het wakker worden wil ik zelf afdrogen.. en het aankleden lukt mij ook best. Mama, wil je toch even helpen met mijn rits? En mijn sok werkt ook niet echt mee. Mijn kleine peutertje (2 jaar) schatert van het lachen bij het rode mutsje (sok) om de grote teen en staat vrolijk mee te springen bij het ‘aantrekken van de broek’.

Het boekje leest prettig voor door de vlotte rijm, de korte zinnetjes en toegankelijke taal. De pagina’s zijn voorzien van een lichte coating, waardoor het zeer geschikt is voor kleine peuterhandjes en makkelijker te reinigen na ‘zelf’ lezen.

Kortom, een onwijs leuk, kleurrijk boekje dat niet mag ontbreken in het voorleesrepertoire! Geschikt om voor te lezen aan peuters, thuis of op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen.

Achter in het boekje vindt de lezer op meerdere pagina’s afbeeldingen van de voorleesboeken uit deze serie.

AO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Bas kleedt zich aan

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Bas Educatie
Bas Educatie

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.