Boekdetails

Kinderen & geloven

Gebeden voor het slapen gaan

  • Auteur: K.P. Pedersen
  • Illustrator(s): G. Scott
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 12.50
  • Pagina's: 94
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033835193

Dit gebedenboek telt 44 gebeden, elk gebaseerd op een Bijbelvers en aangevuld met vragen om over na te denken. Door het lezen van dit mooie boek, kunnen bidden en Bijbellezen een natuurlijk onderdeel van het avondritueel worden. En het allerbelangrijkste is dat kinderen Gods grote liefde voor hen leren mogen leren kennen.

Vormgeving en illustraties:
De voorkant van dit prachtig geïllustreerde gebedenboek, nodigt uit tot lezen. De illustratie straalt  veiligheid en vertrouwen uit. Het boek heeft een heldere, uitnodigende inhoudsopgave.
De illustraties zijn eenvoudig en duidelijk. Daardoor zijn ze heel toegankelijk en herkenbaar voor jonge kinderen. De zachte kleuren geven het boek een rustige en warme uitstraling. Voor het gebed is een licht lettertype gekozen. Er ontstaat te weinig contrast waardoor het niet altijd ven goed te lezen is. De illustraties en de tekst vormen een mooie eenheid.

 

Taalgebruik:
De Bijbelteksten komen uit Het Boek. De teksten zijn goed leesbaar en sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen.
De gebeden zijn wisselend in lengte. Sommige gebeden zijn kort en bondig. Andere gebeden zijn wat lang van stof. De gebeden kunnen die kinderen helpen die niet altijd de woorden weten te vinden voor het gebed. Het gevaar echter is wel dat de kinderen te weinig ruimte ervaren om in hun eigen woorden met God te leren praten.
De vragen zijn prikkelend en bieden ruimte voor een gesprek.

Doelgroep:
Dit prachtig geïllustreerde gebedenboek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6 om samen te lezen en na te praten.

Oordeel:
‘Gebeden voor het slapen gaan ’ is een prachtig gebedenboek dat uitnodigt om elke avond samen te lezen en over na te praten. De gebeden kunnen dienen als leidraad. Het is belangrijk om de kinderen de ruimte te laten die nodig is om in eigen woorden met God te leren praten.

EW 24 11 2019

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE