Boekdetails

Kinderen & geloven

Luikjesbijbel

  • Auteur: Michael Berghof
  • Illustrator(s): Giill Guile
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 12.90
  • Pagina's: 20
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Columubus
  • ISBN: 9789085434252


Deze Luikjesbijbel heeft wel 32 luikjes! De speelse luikjes nodigen het jonge kind uit om een kijkje te nemen in dertien van de meest geliefde verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Met bijbelverwijzingen om verder te lezen.

Vormgeving en illustraties
De voorkant van deze prachtig geïllustreerde kinderbijbel, nodigt uit tot (voor)lezen. Er is gekozen voor een harde, stevige kaft wat maakt dat het boek makkelijk vast te houden is. De illustraties zijn eenvoudig en daardoor heel toegankelijk en herkenbaar voor jonge kinderen. Gill Guile koos voor  zachte kleuren en zij  geven het boek een rustige en warme uitstraling. De illustraties en de tekst vormen een mooie eenheid. De luikjes zijn een aanvulling op de illustraties en tekst en nodigen de lezer uit om op ontdekkingstocht te gaan!

Taalgebruik:
Michael Berghof heeft de Bijbelverhalen aangepast. Hier en daar is het taalgebruik wat moeilijk voor jonge kinderen. De tekst is kort en bondig en vat het bijbehorende Bijbelgedeelte goed samen. De teksten zijn in de verleden tijd geschreven en er is weinig ruimte voor levendige dialogen. Daardoor sluit de tekst niet altijd even goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. De illustraties maken echter veel goed.

Doelgroep:
Deze Luikjesbijbel is geschikt voor jonge kinderen. Nieuwsgierige kinderen vanaf een jaar of drie 3 zullen zeker genieten van dit mooie boek. Zij zullen ook zeker op ontdekkingstocht gaan door middel van de luikjes. De jonge kinderen zullen genieten van de prachtige illustraties.

Oordeel:
De ‘Luikjesbijbel’ is een prachtige Bijbel. De verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van het jonge kind. De jonge kinderen zullen genieten van de prachtige illustraties. De tekst is wat te moeilijk voor het jonge kind. Het is een uitdaging voor de volwassene om tijdens het voorlezen het verhaal levendig te houden! De luikjes en de sprekende illustraties helpen hier zeker bij.

EW 19 11 2019

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE