Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Er zit een olifant in de boom

  • Auteur: Rob Meulemans
  • Illustrator(s): Rob Meulemans
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 14.95 (actuele prijs zie Bestel nu)
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Buddy Books
  • ISBN: 9789087820855
  • Bestel nu

Een verhaal dat jonge kinderen leert dat er buiten de gebaande paden ook veel moois te ontdekken is. Zoek en vind in iedere tekening de blauwe vogel.

De dieren in het bos zijn in verwarring.  Olifant is in de boom geklommen en hij is niet van plan om eruit te komen. Is olifant gek geworden?

Inhoud

De dieren in het bos vinden het maar gek: olifant zit hoog in de boom en ze weten niet waarom.  De andere dieren praten er met elkaar over en vinden er allemaal wat van. Totdat ze aan olifant gaan vragen waarom hij daar eigenlijk zit.                                                                      In deze vertelt biedt Rob Meulemans kinderen meer dan een leuk verhaal over dieren in een bos, hij laat zien dat het helemaal niet erg is om anders te doen dan ‘gewoon’ is. Juist als je buiten de gebaande paden kijkt, vind je hele mooie dingen!

Taalgebruik

Dit waardevolle moraal wordt kinderen meegegeven in de korte stukjes tekst die op elke pagina te vinden zijn. Meulemans heeft gebruik gemaakt van eindrijm, de tekst is hierdoor erg pakkend. In combinatie met het makkelijke taalgebruik, is het boek erg geschikt als voorlees boek aan jonge kinderen en ook als boek voor kinderen die net zelf beginnen met lezen.

In het boek worden geen duidelijke verwijzingen gemaakt naar het christelijk geloof.

Vormgeving en illustraties

Naast de verhalende tekst, zijn ook de prenten erg sprekend. De dieren hebben duidelijke gezichtsuitdrukkingen en de kleurrijke taferelen nodig uit om elk detail te onderzoeken. In de tekeningen, die Rob Meulemans zelf gemaakt heeft, is de werkelijkheid vereenvoudigd en daardoor goed geschikt voor kinderen tot zes jaar. De tekening op de omslag is hier een goed voorbeeld van.

Oordeel

Er zit een olifant in de boom is een grappig kinderverhaal met een waardevolle betekenis. De kleurrijke prenten passen bij het eenvoudige taalgebruik en maken het prentenboek uitermate geschikt voor kleuters en kinderen die zelf beginnen met lezen!

RMH