Raad eens wat ik later word

Een grappig verhaal dat kinderen al jong leert keuzes te maken. Leeuwtje vraagt aan zijn dierenvriendjes wat ze later willen worden.

In het prentenboek Raad eens wat ik later word vertellen verschillende dieren wat zij later willen worden. Elk dier vertelt in vier op rijm geschreven regels welk beroep hij of zij wilt uitoefenen en waarom. Deze korte stukjes tekst worden verbeeld in prenten die de gehele pagina beslaan. De kleurrijke en kindvriendelijke prenten zijn uitnodigend voor jonge kinderen aan wie het verhaal voorgelezen wordt. Zowel de prenten als de tekst zijn verzorgd door Michel de Boer.

Kinderen maken in het verhaal kennis met beroepen zoals piloot, voetballer of beddentester. Als de dieren vragen wat prins Leeuwtje later wilt worden, zijn ze verbaast: van dat beroep hadden ze nog nooit gehoord!

Raad eens wat ik later word is een leuk prentenboek om uit voor te lezen aan kinderen die dit nog niet zelf kunnen. Ook kan het boek gebruik worden door beginnende lezers uit groep 3/4. Het unieke thema van het verhaal en de kleurrijke prenten maken het boek zeker een aanwinst.

Het thema van het boek sluit goed aan bij het thema van de Kinderenboekenweek 2021 ‘worden wat je wil’. Het prentenboek kan gebruikt worden als introductie op een kringactiviteit in groep 1/2. Ook bij hogere groepen is het boek een leuke manier om leerlingen te introduceren op het onderwerp beroepen.

In het prentenboek worden geen verwijzingen gemaakt naar het christelijk geloof.

RMH

https://www.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/raad-eens-wat-ik-later-wordt:9789087820824

Boekgegevens

Titel:

Raad eens wat ik later word

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books
Buddy Books

Prijs:

6.95
6.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.