BSO aan de kook!

‘BSO aan de kook!’ van liedjeszanger Elly Zuiderveld  is een vrolijk, verhalend kinderboek vol heerlijke recepten.
De kinderen van de buitenschoolse opvang de Boei vervelen zich, maar dan heeft Aart een plan: de kinderen gaan op kookles! Er komt een echte chef-kok langs, Bart, de Kok van de Koning, met een echte koksmuts en glimmende potten en pannen. Hij leert de kinderen niet alleen koken, maar ook heel veel nieuwe en spannende dingen over smaken, smoren en smullen. Het gaat geweldig, tot het strenge opperhoofd Tineke Toestand zich ermee gaat bemoeien…

Vormgeving en illustraties
De vormgeving is creatief en origineel! De grappige illustratie op de voorkant in combinatie met de  dubbelzinnige titel maken je direct nieuwsgierig!  Het boek is ingedeeld in korte, duidelijke hoofdstukken. Er zijn hele leuke recepten toegevoegd die passen bij het hoofdstuk. Er is voor zwart- witte illustraties gekozen. De illustraties zijn  levendig en passen bij de tekst. Dit is voor de lezer dus geen enkel probleem.

 Taalgebruik
Elly Zuiderveld gebruikt enorm veel humor in haar teksten. De dialogen zijn sprankelend en actueel. De lezer zal zich zeker kunnen identificeren met een van de hoofdpersonen van de BSO. De situaties zijn herkenbaar, grappig. Elly schetst verschillende problemen maar komt altijd met een creatieve oplossing! Ze heeft liefde voor al haar personages. Dat ‘proef’ je!

Een chef-kok  schreef de recepten. Deze zijn echt een toegevoegde waarde voor het boek. ‘Om je vingers bij af te likken!’ Door de recepten gaat het verhaal nog meer leven!  Kijk ook maar eens op www.desmaaksmullerij.nl Daar vind je liedjes, recepten, filmpjes en nog veel meer!

Doelgroep
Dit boek zal met veel ‘smaak’ gelezen worden door de kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Voorlezen kan natuurlijk ook. Het nodigt uit om samen te genieten, te lachen en wie weet samen een recept uit te proberen!

Oordeel
Aan de kook! is een vrolijk en origineel boek! Het bevat niet alleen tekst en illustraties maar staat vol leuke recepten. Eten verbindt! Een aanrader. ‘Proef het en je weet het!’

EW

 

 

Boekgegevens

Titel:

BSO aan de kook!

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

160
160

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

14.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
14.99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.