Wat je ook doet, doe het goed!

Welk kind droomt niet van de toekomst? Van ‘als je later groot bent?’ ‘Wat word ik later? Waar reis ik heen? En wie worden mijn vrienden?’ In dit kleurrijk, geïllustreerde prentenboek op rijm, vertaald door Joke Verweerd, wordt deze boodschap op een speelse en eigentijdse manier overgebracht.  Melissa en Isabel willen ook nóg een belangrijke boodschap meegeven: Wie je ook bent en waar je ook bent, wat je zult worden en waar je gaat wonen: Jezus is bij je!

Vormgeving en illustraties
Isabel Lundie heeft prachtige, duidelijke illustraties gebruikt. Er zit veel humor in de illustraties verborgen. De tekst en de illustraties vormen een prachtig geheel. Er is gekozen voor het afwisselen in lettergrootte en dikte. Dat maakt het vrolijk maar soms ook wat onrustig.

Taalgebruik
Meilssa  koos er voor niet meer dan vier tot vijf zinnen op een bladzijde te plaatsen. De korte zinnen zijn gekoppeld aan de illustratie. Het is een perfecte match tussen de illustratie en de woorden die je aan een beroep geeft. De taal is uitnodigend naar jonge kinderen.

Een prachtige slogan van schrijfster  Melissa voor haar eigen kinderen:  ’Wat je ook doet, hoe je ook start. Ga voor de droom in je hart!’

Doelgroep
Dit is een voorleesboek /prentenboek voor kinderen in vanaf  5  jaar. Het is een mooi boek om samen te ‘beleven omdat er op elke bladzijde weer nieuwe dingen te ontdekken zijn. Het boek is expliciet geschreven voor christelijke ouders. De boodschap van het Evangelie is erg duidelijk aanwezig. Dit is een bewuste keuze en daardoor ook een keuze in de doelgroep.

Oordeel
Een kleurrijk voorleesboek voor jonge kinderen. Het boek nodigt uit om in gesprek te gaan met je kind over zijn ‘als ik later groot ben!’

EW

 

 

Boekgegevens

Titel:

Wat je ook doet, doe het goed!

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

24
24

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

11.99 (actuele prijs Bestel nu)
11.99 (actuele prijs Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.