Een olifant in het zwembad

Wouter en Emma verhuizen met hun ouders naar Zambia. Ze leren nieuwe vriendjes kennen, reizen met het vliegtuig en gaan met mama naar de markt. Er zijn ook veel dingen waar ze aan moeten wennen. Zo moeten ze Nederland en opa en oma achterlaten. Een ding weten ze zeker: De Heere gaat mee.

Vormgeving en illustraties
De hardcover omslag bevat een grote kleurrijke illustratie. Onderaan de omslag staat in een oranje balkje verhalen voor christelijke karaktervorming. Het is gelijk duidelijk dat het niet alleen een voorleesboek is, maar ook een boek om te gebruiken tijdens een gezinsmoment of project.  De verhalen bevatten geen illustraties. Boven de blauwe kaders met gespreksvragen staat een kleine illustratie in het blauw

Taalgebruik
Het verhaal is vlot en eigentijds geschreven.

Christelijke karakter
Het christelijke karakter is heel duidelijk aanwezig. De ouders van Wouter en Emma gaan voor de zending naar Zambia om te vertellen over de Heere Jezus. Ze gaan naar de kerk, er wordt iemand gedoopt. Tijdens de schoolles in Zambia gaan ze eerst met mama zingen en bidden. Aan het eind van elk hoofdstuk wordt een christelijke deugd uitgelegd.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar. Het is bruikbaar in de klas en op zondagsschool, zeker als er een project wordt gehouden over de zending. Of om in de klas te praten over verschillende deugden, zoals nederigheid, geduld, vriendelijkheid.

Bijzonderheden
Aan het eind van elk hoofdstuk staan in een blauw kader gespreksvragen over de deugd die aan bod komt, met daarbij een verwijzing naar een Bijbeltekst.

Als voorbeeld: Oprechtheid

Mama leert aan Wouter dat het belangrijk is om jezelf te mogen zijn. Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar om je doet. Jouw binnenkant is belangrijker dan jouw buitenkant.                 Lees Genesis 6:9 en Job1:1                                                                                                                                               

Leesbeleving en leesplezier
Een mooi voorleesboek om kinderen kennis te laten maken met de zending en christelijke deugden.

EB

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/olifant-in-het-zwembad:9789087188030

Boekgegevens

Titel:

Een olifant in het zwembad

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

136
136

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 15,95
€ 15,95

Deel deze recensie