Gebedskaartjes

Het gebed wordt de ademhaling van de ziel genoemd. Het is dan ook belangrijk om kinderen al vroeg te leren dat ze alles bij de Heere mogen brengen. Met behulp van de gebeden op deze gebedskaartjes kun je kinderen leren om niet alleen te bidden met een lied of bestaande woorden, maar ook op hun eigen manier.

Vormgeving en illustraties
Het pakket bevat tien pagina’s met elk vier kaartjes met gebeden rondom de Psalmen. Na aanschaf kun je de kaartjes uit de pagina’s drukken. Daarbij is enige voorzichtigheid gevraagd, zodat de kaartjes niet scheuren.
Elk kaartje bevat een kleurrijke illustratie, gemaakt door Anita van Engelen. Het onderwerp van het gebed wordt in deze illustratie uitgebeeld.

Taalgebruik
De gebeden zijn eenvoudig en afgestemd op het niveau van jonge kinderen. Per kaartje is gekozen voor één onderwerp. De inhoud van de kaartjes is heel gevarieerd. Ze bevatten gebeden voor de schepping, voor eten en drinken, voor als er iemand jarig is, voor mensen die het moeilijk hebben, voor mensen met een verantwoordelijke taak, voor vrienden en familie en voor het persoonlijk geloofsleven. Mooi is ook dat gebed en dankzegging elkaar afwisselen.

Doelgroep
De kaartjes zijn geschikt voor jonge kinderen van ongeveer vier tot tien jaar. Als het kind zelf niet kan lezen, kan het naar de plaatjes kijken, terwijl het daarna samen met de ouders kan bidden. Onder elk gebed staat een Psalmvers dat gezongen of gelezen kan worden. Op die manier kunnen deze kaartjes echt een plek krijgen in de huisgodsdienst. Ook zouden de kaartjes op de (zondags)school of in de kinderkerk gebruikt kunnen worden.

 Leesbeleving en leesplezier
Kortom, een mooie nieuwe handreiking om met jonge kinderen stil te staan bij het gebed.

MvG

Boekgegevens

Titel:

Gebedskaartjes

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.