Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Een boel gevoel (spel)

Het emoji-spel voor gezinnen en professionals

  • Auteur: Noortje Wierenga
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 19,99 (actuele prijs zie bestel online)
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: NEEMA Games
  • ISBN: 9789492925459

Of het nu grappig, ontroerend, gewoon of bijzonder is; vaak zijn gevoelens en reacties herkenbaar. Juist buiten de emotie van het moment kan het prettig zijn om, spelenderwijs en in alle rust, gevoelens te bespreken. Dit spel bevat kaarten van veertig verschillende gevoelens en veertig verschillende vragen of opdrachten. Met deze kaarten kunnen verschillende spelvarianten gespeeld worden die in de handleiding worden uitgelegd. De spelvarianten passen bij verschillende gezelschappen, bijvoorbeeld een groepsgesprek, een gesprek met kinderen enz. Dit spel is tegelijk op de markt gebracht met het boekje ‘Een boel gevoel-eerste hulp bij gevoelens’.

Leeftijd: 6+
Spelers: 2-15
Speelduur: 20-40 minuten

Uitvoering
De kaarten liggen in twee stapels in een goed passend stevig doosje. Alles is full color uitgevoerd. De emoji’s zijn origineel uitgevoerd en spreken zeer tot de verbeelding. Leuk dat de emoji’s zowel in het boek als in het spel terugkomen. Daardoor begrijp je meteen dat boek en spel bij elkaar horen. De gevoelens zijn met behulp van kleuren onderverdeeld in vijf categorieën die de bekendste basisemoties vertegenwoordigen: boos (rood), bang (paars), verdrietig (blauw), blij (geel) en body (groen). De bijbehorende website geeft veel extra (achtergrond)informatie.

Inhoud/taal
Het is de bedoeling dat je een gevoelkaart combineert met een vraag- of opdrachtkaart. De gevoelens die voorbij komen zijn onder andere trots, nieuwsgierig, dapper, verliefd (allemaal geel), bang, zenuwachtig, schaamte, gestrest (allemaal paars), schuldig, heimwee, spijt, anders (allemaal blauw), druk, walging, verbaasd, moe (allemaal groen), hebberig, geïrriteerd, haat, gefrustreerd (allemaal rood). Vragen of opdrachten die erbij zitten zijn bijvoorbeeld: Ken jij iemand die zich vaak zo voelt? Wat kan een ander beter niet doen als jij je zo voelt? Wijs eens aan waar in je lichaam je dit gevoel voelt. Vertel jij het aan God als je je zo voelt?

Eindoordeel
+ Alle emoties logisch gerangschikt op kleur en ingedeeld bij de vijf basisemoties.
+ Heel geschikt hulpmiddel bij gesprekken, bijvoorbeeld in gezinnen of tussen hulpverlener en cliënt.
+ Extra compleet als je ook nog in bezit bent/komt van het tegelijk uitgebrachte boekje. (kijk hier voor recensie van het boek)

NW

Koop dit spel (samen met het boek) bij je plaatselijke christelijke boekhandel of
bestel online.