Een bijzondere school

Tien verhalen over de schooltijd en de schoolstrijd tussen 1833 en 1944. Het boek laat zien hoe belangrijk en kostbaar het christelijke onderwijs is. Het onderwerp is actueel, christelijk onderwijs wordt in deze tijd ook kritisch bekeken.

Vormgeving en illustraties
Het boek is voorzien van een hardcover witte omslag met op de voorkant een ingekleurde illustratie van een klaslokaal waar de politie de les verstoort. Elk hoofdstuk heeft een paginagrote zwart-wit illustratie.

Taalgebruik
Het boek bevat weinig moeilijke woorden. De moeilijke woorden of zinnen die erin staan worden heel duidelijk uitgelegd. De auteur heeft een toegankelijk boek geschreven en de verhalen worden afgewisseld met een dialoog of een beschrijvende vertelling.

Christelijke karakter
Het christelijk geloof komt duidelijk terug in de verhalen. De hoofdpersonen leven met de Heere. De dienst van de Heere is alles voor hen. Ze zijn ervoor bereid om in de gevangenis te gaan en onderwijs aan hun kinderen te geven waarin ook de dienst van de Heere centraal staat. Er staat een duidelijke mening van de hoofdpersonen over vaccineren in het boek. Dit zal niet iedereen aanspreken of beamen. Hierbij moet niet vergeten worden in welke context dit is geschreven en dat dit een reëel punt was in die tijd.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor kinderen van 8 jaar om voor te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 12 jaar en voor iedereen die interesse heeft in historische verhalen en verhalen over de schoolstrijd.

Bijzonderheden
Achter in boek staat de verantwoording met korte historische uitleg per hoofdstuk.

Leesbeleving en leesplezier
Een mooi boek om te lezen en voor te lezen. De schrijver wil duidelijk meegeven dat het heel belangrijk is dat je leert lezen en rekenen, maar dat het nog belangrijker dat je over de Heere leert. Dat maakt dit boek zo echt.

EB

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/bijzondere-school:9789033132605

Boekgegevens

Titel:

Een bijzondere school

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

72

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

€ 14,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.